Stiri

5 filme biografice splendide despre personajele care au marcat istoria

5 filme biografice splendide despre personajele care au marcat istoria
[Sursa foto: Facebook ]
Au fost oameni care au marcat istoria atât de pronunţat, încât au devenit subiect de film. Iată un top 5 al filmelor biografice.

 Filmele biografice sunt foarte interesante, deoarece spun poveştile oamenilor care au marcat istoria prin acţiunile sau invenţiile lor. De multe ori, traseul acestor persoane este foarte neaşteptat şi de aceea poveştile lor merită transpuse în filme.

Top 5 filme biografice despre personajele care au marcat istoria

 1. Radioactive (2019)

Acest film spune povestea lui Marie Curie, prima femeie care a câştigat Premiul Nobel, deşi iniţial nominalizat a fost soţul său.

De asemenea, este şi prima femeie care a câştigat această distincţie de două ori. Deoarece s-a expus pe o perioadă prelungită la radiaţii, omul de ştiinţă s-a stins din viaţă din cauza anemiei aplastice, o afecţiune care se manifestă prin producţia insuficientă de celule sangvine.

 2. The Social Network (2010)

Povestea celui care a creat Facebook este extrem de palpitantă. Din film putem afla că lui Mark Zuckerberg i-a venit ideea de a creea o reţea de socializare după ce a fost părăsit de iubită. A vrut să se răzbune pe ea şi a scris un blog, pentru a fi evaluată cu alte fete. Pagina devine extrem de populară într-un timp foarte scurt, iar Zuckerberg începe aventura numită Facebook, dar se îndepărtează de cel mai bun prieten al său, care îi era şi partener de afaceri. Mulţi susţin că actualul CEO al Facebook i-a furat ideea fostului său amic.

 3. A Beautiful Mind (2001)

Această capodoperă este despre John Forbes Nash Jr., unul dintre cei mai consacraţi matematicieni din toate timpurile. Povestea acestuia este cu atât mai interesantă, deoarece suferea de schizofrenie. Teoriile lui John Nash au fost aplicate în viaţa noastră şi le resimţim în zilele noastre.

5 filme biografice splendide despre personajele care au marcat istoria

 4. The Theory of Everything (2014) 

Stephen Hawking este poate cel mai cunoscut om de ştiinţă din ultima jumătate de veac. Americanul care s-a stins din viaţă în 2018 a fost o persoană sănătoasă până la 21 de ani, când a fost diagnosticat cu o boală a neuronilor motori. Medicii îi dau doar doi ani ca speranţă de viaţă, dar Hawking înfruntă boala şi chiar se căsătoreşte şi are doi copii cu iubirea lui din facultate, care îi este alături încă de la început.

 5. Bohemian Rhapsody (2018) 

Freddie Mercury este unul dintre cele mai mari staruri rock din istorie. Dar cum a început aventura? Cântăreţul i-a abordat în culise pe membrii unei formaţii în Londra. Ei tocmai au rămas fără solist, iar Freddie le-a arătat o piesă pe care tocmai o scrisese. Aşa se formează trupa Queen, iar restul este istorie.