Stiri

Câți bani au ajuns să facă moștenitorii lui Freddie Mercury din drepturile de autor

Câți bani au ajuns să facă moștenitorii lui Freddie Mercury din drepturile de autor
Freddie Mercury pe scenă
Numele lui Freddie Mercury a făcut mai mulţi bani după moartea artistului. Moştenitorii săi au ajuns să facă o avere din drepturile de autor.

 Pe 24 noiembrie 1991, lumea muzicii era zguduită de o veste teribilă. Freddie Mercury a fost găsit mort în casa din Kensignton, la doar 45 de ani. O pneumonie cauzată de SIDA a fost de vină pentru decesul marelui artist, care avea testamentul deja pregătit. Fostul solist al trupei Queen a împărţit averea celor mai iubite persoane din viaţa sa: părinţii, sora şi fosta logodnică, Mary Austin.

Moştenitorii averii lui Freddie Mercury au câştigat sume imense din drepturile de autor

 Mary Austin a fost persoana căreia Freddie i-a lăsat cea mai mare parte din avere. Deşi logodna lor nu a rezistat foarte mult în timp, cei doi au rămas în relaţii excelente, chiar şi după despărţire, iar prietenia dintre cei doi a rezistat până la moartea starului. Freddie a spus despre Mary că este "dragostea vieţii sale", iar sentimentele au fost transpuse şi în testament. Mary Austin a primit casa artistului din Londra, cu o valoare estimată la 20 de milioane de lire, jumătate din averea de 75 de milioane de lire, dar şi 50% din câştigurile ulterioare morţii lui.

Câți bani au ajuns să facă moștenitorii lui Freddie Mercury din drepturile de autor
Mary Austin şi Freddie Mercury

 Restul procentului de 50%  fost împărţit de părinţii lui Freddie şi sora acestuia. După ce şi părinţii s-au stins din viaţă, partea lui Mary a crescut la 75%.Filmul "Bohemian Rhapsody", lansat în 2018, a avut încasări uriaşe, bani de care au beneficiat ceilalţi membri ai trupei Queen, dar şi fost logodnică a lui Freddie. Din cele 600 de milioane de euro, Mary Austin s-a ales cu aproximativ 45 de milioane.

 Buna sa prietenă are o cotă parte şi din câştigurile trupei Queen. Veniturile se împart între ea, chitaristul Brian May, bateristul Roger Taylor şi basistul John Deacon. Mary Austin primeşte în jur de 19% din tot ce încasează trupa, fie că este vorba despre turnee sau bani proveniţi din drepturile de autor.