Stiri

18 iunie 2022. Ziua internatională a picnicului

18 iunie 2022. Ziua internatională a picnicului
[Sursa foto: Facebook ]
Pe 18 iunie 2022 se sărbătoreşte Ziua internaţională a picnicului.

Ziua internaţională a picnicului, sărbătorită pe 18 iunie, pică extraordinar în acest an, într-o zi de sâmbătă. Aşadar, este ocazia perfectă pentru o ieşire la iarbă verde alături de prieteni şi familie.

18 iunie, Ziua Internaţională a Picnicului

Mersul la picnic este o modalitate excelentă de relaxare, după o săptămână de muncă. Fie că se iese în parc sau la pădure, picnicul este un obicei întâlnit în aproape toată lumea, însă pentru prima dată, acest termen a apărut în Franţa.

Din câte se pare, cuvântul "piquenique" a apărut în secolul al XVII-lea, iar francezii luau foarte în serios această activitate. Oricine era invitat la picnic trebuia să participe la pregătirea bucatelor şi a mesei.

18 iunie 2022. Ziua internatională a picnicului

Picnicurile erau o activitate socială foarte elaborată, cu meniuri foarte variate, care includeau o gamă largă de brânzeturi, mezeluri şi plăcinte. Acum, mersul la picnic este mult mai simplu.

De obicei, preparatele sunt pregătite de o singură persoană, dar sunt şi grupuri care preferă ca fiecare persoană să contribuie la picnic.

18 iunie 2022. Ziua internatională a picnicului

Ce luăm la picnic

Foarte mulţi români ar răspunde la întrebarea "Ce luăm la picnic?" cu ceafă de porc, mici sau frigărui, dar adevărul este că picnicul este de fapt o gustare, nu un fel principal.

La picnic nu trebuie să lipsească pătura, iar meniul ar putea include, mezeluri, brânzeturi, fursecuri şi chiar fructe. Bineînţeles, în România mersul la picnic se confundă de multe ori cu grătarul, care este o activitate de lungă durată. Picnic putem face însă şi în pauza de masă de la serviciu. În Franţa sau în alte state nu este deloc ciudat să te pui pe iarbă în parc şi să mănânci din caserola cu mângare pregătită de acasă.
Este chiar indicat să facem acest lucru, pentru că ne putem detensiona după o primă parte a zilei destul de stresantă la birou.