Stiri

15 mai 2022 - Ziua Internaţională a Familiei

15 mai 2022 - Ziua Internaţională a Familiei
15 mai 2022 - Ziua Internaţională a Familiei
Familiile sunt fundamentul societății. Deși nicio familie nu este perfectă, fiecare familie ar trebui să se străduiască să se ajute reciproc să-și satisfacă nevoile fizice și emoționale.

Ziua Internaţională a Familiei. De-a lungul anilor, tendințele globale și schimbările geografice au transformat familiile în structuri diferite. Prin urmare, ONU recunoaște Familia ca o unitate vitală în societate prin celebrarea Zilei Internaționale a Familiei. Ziua Internaţională a Familiei este sărbătorită în fiecare an pe 15 mai, cu scopul de a întări legăturile familiale și de a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele legate de familii. 

Citeste si: VIDEO: Chanel Terrero, reprezentanta Spaniei la Eurovision 2022, reacție neașteptată când România s-a calificat în finala de la Torino

Istoria Zilei Internaționale a Familiei

Ideea de a sărbători familiile a început în anii 1980. Adunarea Generală a ONU a fost îngrijorată de numeroasele probleme care afectează societatea și a sperat să le rezolve. Cu ajutorul Consiliului Economic și Social, ONU a elaborat legea 1983/23 cu privire la rolul familiei în creșterea și dezvoltarea economică.

La 20 septembrie 1993, ONU a elaborat o altă lege, A/RES/47/237, care a fost o afirmare a recomandărilor anterioare și o dovadă de angajament în promovarea unor standarde de viață mai bune pentru familiile din întreaga lume. Tot în acea zi, ONU a desemnat ziua de 15 mai drept Ziua Internațională a Familiei.

Prima Zi Internațională a Familiei a fost sărbătorită pe 15 mai 1994 și de atunci a fost sărbătorită în fiecare an.

În fiecare an, ONU organizează activități de Ziua Internațională a Familiei, cum ar fi ateliere, seminarii, conferințe, programe TV și radio care gravitează pe o temă selectată în mod unic.

15 mai 2022 - Ziua Internaţională a Familiei
15 mai 2022 - Ziua Internaţională a Familiei

Citeste si: Cel mai mare spectacol de arte vizuale din țară: 10 zile, zeci de artiști, peste 80 de instalații New Media, show-uri virtuale proiectate pe clădirile din Iași, expoziție de NFT-uri, la Romanian Creative Week

Simbolul Zilei Internaționale a Familiei

Logo-ul Zilei Internaționale a Familiilor este format din două culori. Are un cerc verde solid cu o imagine roșie. Simbolul încorporează, de asemenea, un desen schematic al unei inimi și al unei case, care sunt elementele de bază ale fiecărei vieți de familie. Desenul semnifică faptul că familia este partea centrală a societății care oferă o casă stabilă oamenilor de toate grupele de vârstă.