Stiri

18 ianuarie - Ziua Cafelei Gourmet. Care este diferența dintre o cafea normală și una gourmet?

18 ianuarie, Ziua Cafelei Gourmet. Care este diferența dintre o cafea normală și una gourmet?
18 ianuarie, Ziua Cafelei Gourmet [Sursa foto: PixaBay]
Cafeaua Gourmet este ceva excepțional pentru orice iubitor de cafea. Iată câteva modalități prin care o poți prepara chiar la tine acasă.

Ziua Națională a Cafelei Gourmet este sărbătorită pe 18 ianuarie în fiecare an. În timp ce toate tipurile de cafea obișnuită au devenit o parte a ritualului de dimineață, cafeaua gourmet este ceva excepțional. Calitatea și consistența cafelei gourmet sunt distincte de ceea ce consumi în mod obișnuit, iar secretul constă în boabele și creația ei. Iată care este diferenta dintre o cafea normala si una gourmet!

18 ianuarie, Ziua Cafelei Gourmet. Care este diferența dintre o cafea normală și una gourmet?
18 ianuarie, Ziua Cafelei Gourmet[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Păzea, Creața gătește! Rețetă simplă de tiramisu, gata în doar 15 minute

Care este diferența dintre o cafea normală și una gourmet?

Cu capacitatea sa de a furniza energie instantanee, cafeaua a cucerit rapid multe zone ale lumii în trecut. O simplă ceașcă de cafea a evoluat de-a lungul timpului pentru a se potrivi diverselor gusturi și scopuri.

De la frappuccino și băuturi reci la shot-uri espresso și chiar espresso martini, acum puteți găsi cafea oriunde și oricum doriți.

Cafeaua gourmet este preparată din boabe 100% Arabica. Acestea necesită un climat subtropical rece, la o altitudine mai mare, pentru a prospera și pentru a oferi băuturi fine, puternice și aromate pe care boabele normale pur și simplu nu le pot egala. Această băutură trebuie să fie încercată de toți pasionații de cafea, deoarece este mai luxoasă decât cafeaua tipică în ceea ce privește gustul, producția și intensitatea.

18 ianuarie, Ziua Cafelei Gourmet. Care este diferența dintre o cafea normală și una gourmet?
18 ianuarie, Ziua Cafelei Gourmet[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Rețetă de Prăjitură cu cafea. Pentru cei mici o puteți pregăti chiar și fără cafea!

Activități de Ziua Națională a Cafelei Gourmet

Ziua Națională a Cafelei Gourmet oferă o mulțime de motive pentru a sărbători! Bucurați-vă de această zi și aduceți un omagiu băuturii voastre preferate, cu care vă începeți dimineața, punând în aplicare câteva dintre aceste idei:

Mergeți alături de prieteni la o cafenea din orașul vostru

Luați un prieten special sau un membru al familiei și scoateți-l la o întâlnire pentru a savura o cafea. Încercați o nouă cafenea gourmet din orașul vostru sau un nou tip de băutură cu cafea. Întrebați barista dacă știe că este Ziua Națională a Cafelei Gourmet și poate vă va oferi o ofertă specială sau o reducere în cinstea zilei.

Încercați o nouă modalitate de a prepara cafeaua

Un aspect interesant al cafelei gourmet este că profilurile sale de aromă și gustul se pot schimba semnificativ doar prin alegerea unui mod diferit de preparare.  Consultați câteva dintre aceste moduri destul de simple de preparare cu ocazia Zilei Naționale a Cafelei Gourmet:

  • Presa franceza. Unii oameni iubesc cu adevărat simplitatea acestei metode de preparare a cafelei, deoarece nici măcar nu necesită utilizarea unui filtru! Pentru două porții, puneți 30 de grame de cafea măcinată grosier în fundul presei. Adăugați 500 de mililitri de apă imediat după fierbere. Amestecați și așteptați 3-4 minute. Împingeți pistonul în jos și această ceașcă delicioasă de cafea gourmet este gata!

18 ianuarie, Ziua Cafelei Gourmet. Care este diferența dintre o cafea normală și una gourmet?
18 ianuarie, Ziua Cafelei Gourmet[Sursa foto: PixaBay]

  • V60 Turn Over. Puneți un filtru de hârtie în V60 și clătiți, apoi turnați cele 21 de grame de cafea măcinată. Folosind un ibric, turnați deasupra apă fierbinte în rafale de 10-15 secunde timp de trei minute până când ajunge la 360 de grame.
  • Chemex Turn Over. Folosind filtre din hârtie specială care elimină mai multe uleiuri din cafea, acesta oferă o ceașcă de cafea gourmet mai „curată” și poate prepara și două căni deodată. Folosește aceeași metodă ca și pentru V60, cu 35 de grame de cafea la 600 de grame de apă.

Oferă cadou cafea gourmet

O modalitate superbă de a sărbători Ziua Națională a Cafelei Gourmet ar putea fi să vă amintiți de un iubitor de cafea, care ocupă un loc special în viața voastră. Ia niște boabe de cafea gourmet de la un prăjitor local și oferă-le cadou. Sigur se va bucura!

Bucurați-vă de preparate speciale cu aromă de cafea gourmet

Unii oameni cărora nu le place neapărat să bea cafea pot descoperi totuși că le place aroma cafelei atunci când se află în preparate dulci. Luați în considerare pregătirea unora dintre aceste delicii cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a Cafelei Gourmet: Cheesecake cu trufe Mocha,  Brownies cu cafea și frișcă, Înghețată de cafea gourmet.

18 ianuarie, Ziua Cafelei Gourmet. Care este diferența dintre o cafea normală și una gourmet?
18 ianuarie, Ziua Cafelei Gourmet[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Capsulele din plastic cu cafea, interzise

5 Tipuri de boabe de cafea pe care trebuie să le încerci

  • Arabica- Unul dintre cele mai cunoscute și populare tipuri, de înaltă o calitate.
  • Robusta- Al doilea cel mai popular fel, acestea au o notă de ciocolată și sunt cel mai bine servite cu lapte și zahăr.
  • Liberica- Unul dintre cele mai dificile tipuri de găsit, despre care se spune că au elemente afumate, florale și fructate.
  • Excelsa- Face parte din familia Liberica, dar are un gust destul de distinct.
  • Bourbon- Dezvoltat de călugării francezi, acesta are nuanțe dulci de caramel.