Stiri

13 - aprilie: Ziua Naţionala a Jocului de Scrabble

Ziua Naţionala a Jocului de Scrabble
Ziua Naţionala a Jocului de Scrabble
Ziua Națională a Jocului de Scrabble a fost creată pentru a coincide cu ziua de naștere a lui Alfred Mosher Butts; omul care a inventat acest joc de societate.

Scrabble, jocul iconic de societate care a ajuns la oamenii din întreaga lume este unul dintre cele mai populare jocuri inclusiv în zilele noastre. Dar cine a creat acest joc și cum a devenit atât de popular?

Scrabble se joacă cu doi până la patru oameni care obțin puncte formând cuvinte din piese individuale cu litere pe o tablă de joc marcată cu o grilă de 15 x 15.

Citeste si: Bancul zilei de marţi: Trei tipi ajunși în Rai

Scrabble este vândut în 121 de țări cu 29 de versiuni lingvistice diferite. La nivel mondial, peste o sută cincizeci de milioane de seturi au fost vândute, seturile fiind găsite în aproape o treime din casele americanilor.

Ziua Naţionala a Jocului de Scrabble
Ziua Naţionala a Jocului de Scrabble

Istoria Scrabble

Citeste si: Dimineața Nebună. O femeie care a decedat în urmă cu 23 de ani, amendată că nu s-a vaccinat. Audio

Scrabble se joacă în toată lumea. De fapt, Scrabble a trecut prin multe generații și, deși versiunea jocului de societate este încă foarte populară, putem juca și pe smartphone-urile noastre. Deoarece acesta este unul dintre cele mai emblematice jocuri de societate din lume, este bine să avem o zi în care să-l sărbătorim!

Scrabble, unul dintre cele mai populare jocuri de societate care există astăzi, are o istorie de lungă durată în spate. A început cu Marea Depresiune din 1929, care a lăsat mulți oameni fără muncă și înfometați după mâncare. Unul dintre acești oameni a decis să încerce să nu facă viața atât de deprimantă inventând un joc. Alfred Mosher Butts, un arhitect fără muncă, a decis să creeze un joc de care oamenii se pot bucura în timpul liber. În calitate de fan pasionat al jocurilor, el a combinat elementele anagramelor și clasicul puzzle de cuvinte încrucișate pentru a crea un joc de formulare a scorurilor. Acest joc a fost numit LEXIKO, ulterior și-a schimbat numele în Criss Cross Words. Cu toate acestea, mulți producători de jocuri nu au fost de acord cu ideea pe care a avut-o și i-au respins jocul. Abia când l-a cunoscut pe James Brunot, conceptul a fost remodelat în reguli și design, s-a născut Scrabble. Jocul a câștigat marca comercială în 1948, iar apoi, jocul a intrat în istorie drept cel mai popular joc de masă din America. La un moment dat, evenimentul jocului a devenit o emisiune TV. În 1984, emisiunea Scrabble a fost difuzată la televiziunea națională NBC cu gazda Chuck Woolery.

Astăzi, dicționarul Scrabble continuă să adauge cuvinte la definiția sa în fiecare an. Oamenii continuă să îl joace în propriile lor case, ca o modalitate distractivă de a-și petrece timpul. Sărbătorită anual de ziua lui Butts, Ziua Națională de Scrabble sărbătorește istoria acestui joc, încurajând pe toată lumea să-l joace.