Stiri

12 septembrie 2022: Ziua milkshake-ului de ciocolată. O rețetă delicioasă pentru a sărbători acest moment

Ziua milkshake-ului de ciocolată
12 septembrie 2022: Ziua milkshake-ului de ciocolată [Sursa foto: Pixabay]
Pe data de 12 septembrie 2022 se sărbătorește Ziua milkshake-ului de ciocolată.

12 septembrie 2022: Ziua milkshake-ului de ciocolată. Una dintre cele mai iubite băuturi în perioada de vară, dar nu numai, se sărbătorește pe data de 12 septembrie 2022. Ziua milkshake-ului de ciocolată marchează o zi dedicată băuturii care se prepară extrem de ușor și este foarte delicioasă în același timp.

Puține persoane știu că atunci când a început să apară termenul de „milkshake” a fost în anul 1885 și făcea referire la o băutură cu alcool.

Până în 1900, termenul se referea la „băuturi sănătoase făcute cu ciocolată, căpșuni, vanilie și diferite siropuri”. Băutura a evoluat, iar oamenii au început să ceară tot mai des milkshake cu înghețată, iar în prezent reprezintă un ingredient aproape nelipsit din această băutură.

Milkshake-ul de ciocolată are nevoie de doar câteva ingrediente pentru a fi gata, iar acest lucru poate fi făcut chiar în bucătăria dumneavoastră. Nu e nevoie să vă deplasați până la un restaurant pentru a degusta această băutură dulce. V-am pregătit o rețetă delicioasa pentru a sărbători Ziua Milkshake-ului.

Ziua milkshake-ului de ciocolată
Rețetă delicioasă milkshake de ciocolată [Sursa foto: Pixabay]

12 septembrie 2022 este Ziua milkshake-ului de ciocolată. O rețetă delicioasă pentru a sărbători acest moment

Ingredientele de care aveți nevoie

1 cana înghețată de ciocolată
½ cana lapte
¾ linguri sirop de ciocolată
Frișcă
Cuburi de gheață
Opțional: fructe

Cum se prepară milkshake-ul de ciocolată

Pentru acest pas veți avea nevoie de un blender, în care vor intra toate ingredientele. Aveți nevoie de înghețată de ciocolată, lapte și sirop de ciocolată. Nu uitați că puteți înlocui oricând aroma pe care o puneți în blender, asta dacă nu doriți să faceți mereu milkshake de ciocolată. Puteți încerca și cu înghețată sau sirop de vanilie, caramel, căpșuni etc.

Ziua milkshake-ului de ciocolată
12 septembrie 2022: Ziua milkshake-ului de ciocolată[Sursa foto: Pixabay]

Cum se servește milkshake-ul de ciocolată

La acest pas puteți să vă lăsați imaginația să vorbească de la sine. Pentru a arăta cât mai bine băutura, vă recomandăm să folosiți un pahar înalt, în care să turnați compoziția din blender. În cazul în care doriți să fie mai rece, vă recomandăm să puneți câteva cuburi de gheață în băutură. Deasupra compoziției puneți frișca, după care o puteți decora după bunul plac.

Citeste si: 18 august 2022: Ziua Fajitas. Iată cum se prepară rețeta originală din Mexic, cu pui și legume!

Peste frișcă puteți rade ciocolată sau să puneți o cireașă în vârf. Dacă vă simțiți și mai creativi, de ce nu chiar ambele variante? Puteți folosi și fructe pentru decorat sau compoziție, cum ar fi: cireșe, căpșuni, banane etc. În funcție de consistența băuturii, nu uitați să folosiți un pai potrivit. Cu cât băutura este mai groasă, cu atât trebuie folosit un pai mai mare și mai gros, pentru ca băutura să fie consumată mai ușor.