Stiri

18 august 2022: Ziua Fajitas. Iată cum se prepară rețeta originală din Mexic, cu pui și legume!

ziua fajitas
Cum se prepară fajitas originală din Mexic, cu pui și legume! [Sursa foto: PixaBay]
18 august 2022 este una cu tradiție pentru poporul mexican, fiind considerată Ziua Fajitas.

Să vă pregătiți din timp friptura și ingredientele, pentru că ziua de 18 august este considerată Ziua Națională a Fajitei. Conceptul de fajitas a început să se răspândească la începutul anilor 1930, când mexicanii din Texas au inventat fajita din resturile de bucăți de carne de vită, pe care mai mulți muncitori o primeau drept plată pentru munca lor. Această rețetă a început să fie servită tot mai des și de obicei alături de tortilla de făină sau porumb, guacamole și condimente.

Citeste si: 13 iulie 2022: Ziua Cartofilor Prăjiţi. Cea mai bună reţetă pe care trebuie să o încerci azi

A devenit într-un timp scurt o rețetă ieftină și eficientă pentru muncitori și o rețetă cu multă istorie pentru cultura mexicană. În zilele noastre, rețeta de fajitas a devenit tot mai adaptată, fiind la bază un preparat versatil. În acest articol urmează să vă prezentăm o rețetă originală a preparatului, realizată de Thebossykitchen.com.

ziua fajitas
18 august 2022. Ziua Fajitas [Sursa foto: Unsplash ]

Ziua Fajitas. Iată cum se prepară rețeta originală, cu pui și legume!

În Mexic, acest fel de mâncare este unul popular pentru simplitatea, dar în același timp și versatilitatea lui. Rețeta este ușoară de făcut, fiind Mâncarea perfectă pentru o cină de noapte sau prânz. Dacă vreți ceva mai slab caloric, puteți mânca fajitas fără tortilla, ci simplă sau alături de o salată ușoară.

Un prim pas este să lăsați carnea la marinat. Felul de mâncare este mult mai delicios dacă carnea este lăsată cel puțin 30 de minute înainte de a fi gătită.

Prepararea puiului

Rețeta de față servește până la șase persoane, motiv pentru care necesită aproximativ 3-4 bucăți de piept de pui dezosat, de mărime medie, și fără piele, O altă metodă de a calcula este să aveți aproximativ o jumătate de kilogram pentru fiecare persoană.

Mia aveți nevoie de: ceapă (indicată ar fi ceapa albă și mare), o varietate de ardei gras colorați (roșu, galben, portocaliu sau verde), ulei, zeama de la o lămâie sau lime, zahăr granulat (pentru a scădea aciditatea lămâii), oregano, piper roșu (folosit în funcție de cât de iute vreți să fie rețeta), scorțișoară (se îmbină perfect cu piperul roșu) și sare.

Primul pas în rețeta originală de fajitas cu pui și legume

Tăiați pieptul de pui în fâșii de aproximativ 2 cm și puneți bucățile într-un castron mare. După care adăugați coaja și sucul de lime/lămâie, zahăr granulat, oregano, piper roșu și scorțișoară. Acestea sunt ingredientele secrete pentru o rețetă autentică de fajitas. După ce ingredientele sunt amestecate, ele vor fi lăsate la marinat timp de 30 de minute.

ziua fajitas
Rețetă originală fajitas, cu pui și legume [Sursa foto: Freepik]

Pasul al doilea pentru un fajitas autentic mexican

Pasul al doilea presupune prepararea ardeilor. Puteți adăuga și ardei jalapeno dacă vă place mâncarea mai picantă. Tăiați ceapa în jumătate, după care în felii subțiri. Ardeiul va fi și el tăiat în fâșii late, de aproximativ un centimetru.

Al treilea pas

Al treilea pas este prăjirea puiului timp de 5-6 minute, după care adăugați ardeii și ceapa tăiată. Întreaga compoziție este lăsată să gătească timp de 3-4 minute. Fâșiile de pui trebuie să fie gătite, iar legumele moi și fragede, dar totuși suculente. Astfel, în mai puțin de 30 de minute, aveți un fel de mâncare delicios.

Alte sugestii de alimente pe care le puteți adăuga lângă fajitas:

- Tortillas de porumb sau făină
- Guacamole
- Salsa
- Fasole
- Orez
- Smântână