Stiri

12 iulie 2022: Ziua pungilor de hârtie

12 iulie 2022: Ziua pungilor de hârtie
12 iulie 2022: Ziua pungilor de hârtie
Ziua mondială a pungilor de hârtie are loc pe 12 iulie în fiecare an și sărbătorește umila pungă de hârtie, care face mult mai mult decât să ne transporte alimentele.

Astăzi, milioane de oameni aleg să treacă la pungi de hârtie pentru a-și transporta cumpărăturile, deoarece utilizarea pe scară largă a plasticului și efectele sale dăunătoare asupra mediului în general, dă semnale de alarmă în conștiința noastră colectivă. Deci, cum ne ajută pungile de hârtie în lupta împotriva poluării mediului și a schimbărilor climatice? În primul rând, hârtia este biodegradabilă, ceea ce o face imediat o alternativă preferabilă plasticului.

Pungile de hârtie sunt, de asemenea, fabricate din materii prime regenerabile, care încurajează un stil de viață durabil, deoarece pot fi reciclate. Acest lucru oferă și mediului nostru o mică pauză. În mod surprinzător, pungile de hârtie pot fi și ele destul de durabile (cu excepția cazului în care sunt ude), iar acum au un atractiv estetic mai de lux datorită mărcilor de ultimă generație care popularizează ambalajele minimale și durabile.

Citeste si: Admitere liceu 2022: Cand începe repartizarea computerizată?

12 iulie 2022: Ziua pungilor de hârtie
12 iulie 2022: Ziua pungilor de hârtie

Când a apărut Ziua pungilor de hârtie?

Deși nu este clar cine a oficiat Ziua sacilor de hârtie, putem presupune că trebuie să fi fost înființată pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele importante de mediu precum schimbările climatice și pentru a promova un stil de viață mai durabil prin introducerea pungilor de hârtie ca alternative la pungile de plastic.

Ceea ce știm este istoria pungii de hârtie în sine, care poate fi urmărită până la profesorul de școală american preot, devenit inventator, Francis Wolle.

În 1852, el a inventat și a brevetat prima mașină de fabricat pungi de hârtie, după care el și fratele său au fondat Union Bag and Paper Company. Au deschis o fabrică de hârtie în Savannah, Georgia, care avea 500 de angajați și a devenit un pic o atracție turistică, deoarece oamenii veneau să vadă „1.000 de metri de hârtie zburând pe minut”. Fabrica este încă acolo până astăzi.

Citeste si: Horoscop 12 iulie 2022: Trei zodii trăiesc clipe pasionale

12 iulie 2022: Ziua pungilor de hârtie
12 iulie 2022: Ziua pungilor de hârtie

În 1871, Margaret E. Knight a decis să perfecționeze designul lui Wolle, inventând o mașină care să producă pungi de hârtie cu fundul plat. Această îmbunătățire ia adus titlul de „mama pungii de băcănie”, deoarece a fost șablonul cheie pentru pungile de hârtie pliabile pe care le folosim astăzi. În 1883, Charles Stillwell a modificat în continuare designul lui Knight, adăugând laturi plisate pungii de hârtie pentru a-l face mai ușor de transportat, pliat și depozitat. El a inventat mașina pentru a produce acest design și apoi, în 1912, Walter Deubener a adăugat un cordon pentru a întări pungile de hârtie și mânerele pentru ușurință de transport. Astfel, produsul final, care este punga de hârtie de astăzi, este în mod clar un efort combinat al tuturor acestor inventatori. Așa că avem multe de mulțumit!