Stiri

11 iunie 2022: Ziua vinului rose

11 iunie 2022: Ziua vinului rose
11 iunie 2022: Ziua vinului rose
Dacă ești un fan al vinului, știi sigur că un vin roșu este unul care își ia o mare parte din culoare din struguri, în timp ce un vin alb conține doar elemente din sucul strugurilor însuși.

Dar ce este acest vin rosé misterios despre care auzim des? Ziua Vinului Rosé este șansa ta de a afla diferența și cât de fantastic este rezultatul.

Vinul rose este vinul care conține doar o parte din culoarea cojilor strugurilor, dar nu are culoarea bogată și robustă a vinului roșu.

Citeste si: Horoscop 10 iunie 2022: Trei zodii primesc o veste neașteptată

11 iunie 2022: Ziua vinului rose
11 iunie 2022: Ziua vinului rose

Majoritatea oamenilor ar fi probabil de acord că cel mai bun mod de a afla despre Ziua Vinului Rosé este să deschizi o sticlă! Dar înainte ca vinul să intre în sistemul dumneavoastră, permiteți-ne să vă spunem puțin mai multe despre această băutură delicioasă. Ziua Vinului Rosé este scuza perfectă pentru fanii Rosé nu doar să savureze un pahar din vinul lor preferat, ci să se unească și cu alții care se bucură de băutură. Este o zi de pură bucurie și sărbătoare.

Citeste si: 10 iunie 2022: Ziua condimentelor. Ce beneficii ne aduc?

Cum se face vinul rose

Există multe tehnici diferite care sunt folosite pentru a face vinul Rosé delicios. Una dintre cele mai populare abordări presupune presarea timpurie a soiurilor de struguri roșii; de obicei, numai în jur de 12-24 de ore după macerare. În timpul procesului de macerare, substanțele fenolice, cum ar fi taninurile și antocianii, care contribuie cu o mulțime de componente de aromă și culoare, care sunt levigate din tulpini, semințele și cojile care sunt lăsate în contact cu mustul.

11 iunie 2022: Ziua vinului rose
11 iunie 2022: Ziua vinului rose

Majoritatea vinurilor roșii vor avea o macerare care durează cel puțin câteva zile. În unele cazuri, acest proces poate dura până la câteva săptămâni. La Rosé, perioada de macerare este foarte limitată, iar aceasta este diferența cheie. Acesta este motivul pentru care culoarea este mai puțin stabilă și, de asemenea, motivul pentru care o mulțime de trandafiri de pe piață au fost concepute astfel încât să fie consumate imediat după lansare. Desigur, aceasta este doar o tehnică atunci când vine vorba de prepararea Rosé, dar este, fără îndoială, cea mai populară.

Istoria Zilei Vinului Rosé

Se crede că Bodvár – Casa Rozelor a înființat Ziua Vinului Rosé. Scopul acestei sărbători a fost de a crește gradul de conștientizare a acestui tip de vin și de a oferi celor care se bucură de el o zi pentru a sărbători împreună. Pentru a înțelege puțin mai mult despre istoria Zilei Vinului Rosé, vă ajută să înțelegeți istoria vinului în sine.

După cum probabil știți, vinul a făcut parte din istoria omenirii de mult timp și de-a lungul istoriei sale, a ajuns să includă multe recolte și tehnici diferite legate de crearea sa. Printre aceste vinuri, avem șampanie iconică, vinuri roșii, vinuri albe, vinuri de porto, hidromel (care din punct de vedere tehnic este un vin cu miere) și, desigur, vin rosé. Interesant este probabil că, cu cât te întorci mai departe în istoria vinurilor roșii, cu atât semănau mai mult cu noul vin Rosé, datorită diferenței de tehnologie a presei de vin din acea vreme.