Stiri

10 iunie 2022: Ziua condimentelor. Ce beneficii ne aduc?

Ziua condimentelor.
Ziua condimentelor.
Pe 10 iunie 2022 este Ziua condimentelor care dau savoare mâncării.

Ziua Națională a Ierburilor și Condimentelor cade pe 10 iunie în fiecare an și sărbătorește lumea diversității atunci când vine vorba de arome. La urma urmei, cum ar fi mâncarea dacă nu ar fi ierburile și condimentele care fac fiecare îmbucătură de mâncare unică?

Deoarece ierburile și mirodeniile sunt esențiale pentru gătit, este, prin urmare, logic să li se acorde o zi de recunoaștere.
În plus, lucrul minunat la multe ierburi este că pot fi proaspăt cultivate în grădina ta sau pe pervazul bucătăriei tale, și ce poate fi mai bun decât să mănânci propriile produse de casă?

Există atât de multe moduri în care ierburile și mirodeniile ne îmbunătățesc viața, așa că alăturați-vă nouă în timp ce enumeram câteva dintre ele.

Citeste si: Luni, 13 iunie 2022, este zi liberă de la stat. Ce se sărbătoreşte în această zi?

Ziua condimentelor.
Ziua condimentelor.

Istoria zilei condimentelor

Citeste si: Rusaliile 2022: Tradiţii şi obiceiuri româneşti

Deși se știe foarte puțin despre cum a luat ființă această sărbătoare, Zilele Naționale a Ierburilor și Condimentelor au fost celebrate oficial începând cu anul 2015. Nu numai că ierburile și mirodeniile sunt de mare importanță în bucătărie, dar multe dintre ele au și o putere medicinală.

Unul dintre cei mai timpurii fani ai condimentelor și ierburilor a fost împăratul Carol cel Mare (742–814 d.Hr.). Se pare că a fost atât de pasionat de ele încât a făcut o listă cu 74 de condimente diferite și le-a plantat în grădinile sale. „Ierburile sunt prietenii medicilor și laudele bucătărilor”, spunea Carol cel Mare.

Au început să apară cărți precum „The Forme of Cury” („The Method of Cooking”), care au promovat pe scară largă utilizarea ierburilor. Alopatia modernă își are, de asemenea, rădăcinile în amestecarea diferitelor ierburi și plante medicinale pentru a vindeca bolile comune.

Ziua condimentelor.
Ziua condimentelor.

Dacă ne uităm chiar și la cultura pop astăzi, numele unora dintre cele mai populare grupuri de muzică au fost inspirate de ierburi și condimente- Red Hot Chili Peppers și The Spice Girls, pentru a numi câteva.