Stiri

11 august 2022: Ziua muzicii Hip-Hop. Cele mai apreciate melodii Hip-Hop ale tuturor timpurilor

ziua muzicii hip hop
Ziua muzicii Hip-Hop se sărbătorește pe data de 11 august [Sursa foto: PixaBay]
Ziua de apreciere a muzicii Hip-Hop se sărbătorește pe data de 11 august.

11 august 2022: Ziua muzicii Hip-Hop. Genul muzical apreciat de milioane de oameni din întreaga lume și care a schimbat pentru totdeauna modul în care oamenii petrec în zilele noastre se numește Hip-Hop. Totul a început la o petrecere în Bronx, în anul 1973, unde DJ Kool Herc și sora lui au organizat o petrecere. DJ-ul a cucerit toți invitații, după ce a folosit două copii ale aceluiași album/disc, pentru a extinde muzica, iar oamenii să danseze cât mai mult.

 

Hip-Hop este un gen muzical apreciat de mulți, iar apariția lui a schimbat cu mult modul în care artiștii făceau muzică și se lansau în această industrie. De ziua muzicii Hip-Hop vă prezentăm o listă a celor mai apreciate melodii ale tuturor timpurilor, realizată chiar de revista „Rolling Stone”.

11 august 2022: Ziua muzicii Hip-Hop. Care au fost cele mai apreciate melodii

Salt-N-Pepa- „Push It“. Piesa a fost lansată în 1986, iar toate petrecerile acelor vremuri răsunau cu această melodie. De asemenea, trupa Salt-N-Pepa a fost una dintre primele formații de rap compusă exclusiv din fete.

Citeste si: VIDEO Viral cu Snoop Dogg. Ce făcea rapper-ul înainte să intre pe scenă la Super Bowl

Nas- „N.Y.

State of Mind“. Melodia a apărut în 1994 și a devenit rapid un adevărat hit, pentru modul în care a reprezentat o situație critică, precum schimbul de focuri din orașul Gotham.

2Pac şi Dr. Dre- „California Love“. Piesa Hip-Hop a apărut în 1995, iar cei doi artiști au devenit celebri pentru „serenada străzilor”, așa cum își descriau melodia.

ziua muzicii hip hop
50 Cent, în videoclipul piesei „In Da Club” [Sursa foto: Captura Video]

Notorious B.I.G- „Hypnotize“. Piesa „Hypnotize“ i-a adus celebritatea artistului Notorious B.I.G în 1997, anul în care și-a pierdut viața.  

Eminem- „My Name Is...“. Eminem este unul dintre cei mai de succes artiști ai tuturor timpurilor. În 1999, piesa „My Name Is...“ a devenit un adevărat succes în lumea hip-hop-ului.

Missy Elliot- „Get Ur Freak On“. Piesa a reușit să umple cluburile în anul 2001, atunci când a apărut, și este considerat în continuare un hit care a intrat în istoria muzicii.

50 Cent- „In Da Club“. Cluburile răsună chiar și în zilele noastre cu piesa- „In Da Club“ a lui 50 Cent. Apărută în 2003, melodia este considerată în topul celor mai bune piese din toate timpurile.