Stiri

10 lucruri incredibile despre păianjeni. Trebuie neapărat să le știi

10 lucruri incredibile despre păianjeni. Trebuie neapărat să le știi
Tribe Chrysillini [Sursa foto: Facebook ]
Paianjenii sunt foarte interesanţi, deşi mulţi au dezvoltat o fobie faţă de ei. Iată zece lucruri incredibile despre păianjeni, pe care probabil că nu le ştiai.

 Păianjenii reprezintă cea mai mare familie de arahnide, numărul speciilor fiind incredibil de mare. Aceste vieţuitoare bagă în sperieţi mulţi oameni, dar cea mai mare parte dintre păianjeni este inofensivă. Iată cele mai interesante zece lucruri pe care trebuie să le ştii despre ei!

10 informaţii incredibile despre păianjeni, pe care probabil că nu le ştiai.

 1. Păianjenii sunt peste tot. Nu este doar o propoziţie scrisă la întâmplare, pentru că cercetătorii susţin că oriunde te-ai afla, un păianjen este la mai puţin de zece metri de tine.

Chiar dacă nu îi vezi, ei sunt ascunşi pe undeva şi îşi văd de treaba lor.

 2. Există păianjeni de toate formele, mărimile şi culorile, în lume fiind descoperite până acum în jur de 40 de mii de specii. Totuşi, oamenii de ştiinţă sunt siguri că foarte multe specii nu au fost descoperite încă.

 3. Nu toţi păianjenii provoacă pagube, dacă te muşcă. Este adevărat că există câteva specii care deţin venin foarte periculos, dar majoritatea este infofensivă.

10 lucruri incredibile despre păianjeni. Trebuie neapărat să le știi
Păianjen veninos care trăieşte în Australia[Sursa foto: Facebook ]

 4. Câteva dintre specii au o caracteristică ciudată, şi anume canibalismul. Femela păianjen mănânca masculul şi în funcţie de specie, face acest lucru înainte, în timpul sau după ovulaţie.

 5. Păianjenul din specia Maratus Volans ştie să danseze. Dansul este o parte a ritualului de împerechere. Însă dacă femele nu agrează dansul partenerului, va sări la atac.

10 lucruri incredibile despre păianjeni. Trebuie neapărat să le știi
Păianjen Maratus Volans[Sursa foto: Facebook ]

 6. Mătasea creată de păienjeni este foarte durabilă, deşi nu pare aşa. Mătasea din pânza de păianjen este cinci ori mai puternică decât o foaie de oţel de aceeaşi grosime.

 7. Păianjenii au sângele albastru şi există şi o explicaţie ştiinţifică pentru acest lucru. Molecula de oxigen din sângele arahnidelor conţine cupru şi de aceea are culoarea albastră.

 8. Mătasea păianjenului este, de fapt, lichidă. Aceasta devine solidă abia după ce intră în contact cu aerul.

 9. Masculilor le place să ofere cadouri învelite în mătase. Totuşi, în mare parte aceştia le oferă femelelor daruri ieftine. Se întâmplă rar ca masculii să ofere alte insecte, ci doar frunze sau alte cadouri vechi, refuzate de alte femele.

 10. Muşchii păianjenilor pot trage picioarele doar spre interior. Pentru a le trage spre exterior, aceştia pompează un lichid, iar problema este rezolvată.