Stiri

Ziua Tatălui 2023: Idei de activități pentru a doua duminică din luna mai

Ziua Tatălui 2023: Idei de activități pentru a doua duminică din luna mai
Ziua Tatălui 2023 [Sursa foto: Unsplash]
Idei de activități de Ziua Tatălui 2023. Iată când sunt sărbătoriți cei mai buni tați din întreaga lume dar și ce puteți face pentru a vă distra împreună.

Chiar dacă puțini sunt cei care știu acest lucru, tăticii au și ei o zi a lor, care se sărbătorește în a doua duminică din luna mai, așa că este un prilej bun pentru a petrece timp împreună, dar și pentru a le mulțimi pentru rolul extrordinar în viața copiilor. Tații știu exact cum să aducă fericirea pe chipul copilului lor, așa că în această zi merită toată aprecierea pentru toată munca pe care o depun și iubirea pe care o arată necondiționat.

În cazul în care cei mici vor să petreacă ziua cu tatăl lor, noi am pregătit o listă de activități pe care le pot face împreună. Iată care sunt acestea. 

Citește și: Horoscop iunie 2023: Zodiile care atrag cu ușurintă norocul în viața lor

Ziua Tatălui 2023: Idei de activități pentru a doua duminică din luna mai
Idei de activități pentru a doua duminică din luna mai[Sursa foto: Unsplash]

Citește și: UNTOLD 2023: Cât costă cazările în Cluj în perioada festivalului

Când se sărbătorește Ziua Tatălui? 

Ziua Tatălui se sărbătorește în a doua duminică din luna mai, așa că anul acesta tații vor fi celebrați pe data de 14 mai. Potrivit legii, Ziua Tatălui a fost instituită în anul 2009, prin decret semnat de președinte. La acel moment, Ziua Mamei urma să fie sărbătorită în prima duminică a lunii mai, iar Ziua Tatălui în cea de-a doua duminică, astfel încât să se evidențieze importanța ambilor părinții în viața de familie și, mai ales, în viața copiilor.

Cu toate acestea, Ziua Mamei a fost asociată Zilei Femeii de pe 8 martie și continuă să se sărbătorească la acea dată, în timp ce Ziua Tatălui se sărbătorește mult mai rar la noi în țară. 

Ziua Tatălui 2023: Idei de activități pentru a doua duminică din luna mai
Când se sărbătorește Ziua Tatălui [Sursa foto: Unsplash]

Citește și: Cine este Rose Hanbury? Trei lucruri mai puțin cunoscute din viața presupusei amantei a Prințului William

Idei de activități pe care le puteți face de Ziua Tatălui 2023

Pentru ca toată lumea să știe cât de importantă este figura paternă pentru cei mici, de ziua Tatălui se pot face o mulțime de activități care fie pot să implice toată familie, fie doar tatăl și copii. O mulțime de studii arată cât de important este ca tatăl să fie implicat în viața copiilor, deoarece efectele se văd în îmbunătățirea calității vieții ale adultului de mai târziu. Iată ce activități puteți face în a doua duminică din luna mai: 

  • Mergeți în parc pentru o plimbare cu bicicletele, rolele sau trotinetele. Tații știu să râdă cu poftă, să se joace, dar și să se distreze, așa că sigur vă veți bucura de timpul petrecut împreună în aer liber. 
  • O altă activitate intetesantă este să faceți o drumeție sau o plimbare prin oraș. Cei care stau în apropierea muntelui se pot bucura de aerul curat și peisajele superbe, iar în cazul celor care nu pot pleca din oraș, cu siguranță vor decoperi multe lucruri frumoase în timpul unei plimbări pe străzile orașului în care locuiesc. 

Ziua Tatălui 2023: Idei de activități pentru a doua duminică din luna mai
Idei de activități de Ziua Tatălui[Sursa foto: Unsplash]

  • De Ziua Tatălui vă puteți uita ce activități sau spectacole se organizează în orașul în care locuiți și cu siguranță veți găsi ceva pe placul vostru. O piesă de teatru, un film sau un concert la trupa voastră preferată sunt activități minunate pentru o zi de duminică. 
  • În cazul în care știți că tatălui vostru îi plac jocurile de societate, puteți organiza o petrecere cu toata familia, în cadrul căreia să pregătiți ceva bun și să vă distrați împreună. Dacă vremea se va menține frumoasă în acest weekend, există numeroase jocuri și activități care se pot face în aer liber, de la jocuri cu mingea, la înălțat de zmeie sau vânătoare de comori.