Stiri mondene

Ziua Porților deschise pentru copii la Parlament. O fetiță i-a spus lui Ludovic Orban că ar vrea să ajungă pe Lună

Ziua Porților deschise pentru copii la Parlament. O fetiță i-a spus lui Ludovic Orban că ar vrea să ajungă pe Lună
De ziua copilului, Palatul Parlamentului și-a deschis porțile și i-a primit pe copiii care sunt curioși să vadă unde se iau marile decizii.

De 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului, Palatul Parlamentului și-a deschis porțile și le-a arătat copiilor cum este să fii politician. Cei mici au fost foarte încântați să dea mâna cu o parte din oficiuali și chiar să stea de vorbă cu ei.

Gazda evenimentului de azi a fost chiar șeful Camerei Deputaților, Ludovic Orban și a stat de vorbă cu una dintre fetițe care i-a povestit despre visul ei măreț. Fetița i-a spus cu inicență în glas că ar vrea să devină cosmonaut și să ajungă pe „planeta Luna” pentru că ar vrea să plutească.

„Eu aș vrea să mă fac cosmonaut. Îmi place foarte mult și aș vrea să fiu acolo fiindcă îmi place să plutesc”, a spus fetița care a fost întrebată de reporteri ce planetă ar vrea să viziteze. Cu inocență în glas a spus: „Luna”

În momentul discursului fetiției, Ludovic Orban s-a coborât la nivelul ei și i-a explicat că Luna nu este o planetă, ci un satelit, dar i-a mai spus totodată că ar timp să învețe.

„Să plutești pentru că nu este gravitație. Pământul te trage, e gravitație mai mare. Sunt și alte planete. Luna e un satelit. Ai timp să vezi, să îți alegi planetele pe care să zbori", i-a răspuns Ludovic Orban. 

Ludovic Orban, declarații despre Ziua Porților Deschise ale Palatului Parlamentului

Ludovic Orban a făcut fotografii şi a vorbit cu micuții care vizitează Palatul Parlamentului, potrivit Digi 24.

„E o instituţie importantă a statului şi e important ca şi copiii să vadă practic unde se iau deciziile, unde se fac legi şi, până la urmă, cum se iau aceste decizii care le afectează şi lor viaţa", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Ziua Porților deschise pentru copii la Parlament. O fetiță i-a spus lui Ludovic Orban că ar vrea să ajungă pe Lună

În 1 iunie, Camera Deputaţilor a invitat copiii şi însoţitorii acestora să participe, gratuit, la "Ziua Porţilor Deschise", desfăşurată sub îndemnul "Împarte-ţi ziua cu părinţii la Camera Deputaţilor".

Evenimentul se desfăşoară până la ora 16,00, iar accesul se face pe la intrarea dinspre parcul Izvor, C1.