Stiri

Activități pentru copii de 1 iunie la muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Activități pentru copii de 1 iunie la muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" organizează o serie de activităţi cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează o serie de activități pentru cei mici. Pe lângă târgul de jucării și atelierele de creație atât de îndrăgite de copii vor avea loc, în premieră, o serie de momente menite să poarte publicul în lumea copilăriei. Potrivit unui comunicat al Muzeului Satului, clovnul Cristianode la Circul Metropolitan Bucureşti, cunoscut vizitatorilor muzeului din pauzele de divertisment de la Tabăra de creaţie "Vara pe uliţă", va anima atmosfera cu numerele sale de magie şi giumbuşlucuri. 

Membrii clubului Club Real Gym, coordonaţi de Demis Constantin, vor face o demonstraţie de karate, iar grupul „Mlădițe ilfovene”, coordonat de Mărioara Man Gheorghe, va încânta publicul cu melodiile copilăriei. Ziua se va încheia cu ateliere pentru copii, în cadrul cărora ei vor învăţa să modeleze lutul, să confecţioneze păpuşi, marionete, machete şi obiecte din piele. 

Costul atelierului este de 30 de lei de participant, cel mult 10 copii per atelier, pentru înscrieri fiind disponibil adresa de e-mail [email protected].

Atelierele se vor desfășura după următorul program:

14.00 – 15.00 – Modelaj în lut, grupa de vârstă 4-7 ani, coordonator Luminița Voica – Marionete/păpuși, grupa de vârstă 6-10 ani, coordonator Doina Kalvati;

15.00 – 16.00 – Macheta morii de vânt, grupa de vârstă 7-12 ani, coordonator Luminița Voica – Punguța cu doi bani, grupa de vârstă 7-12 ani, coordonator Alexandru Ilinca.