Stiri

Ziua Mondiala a Obezitatii - 4 martie 2022

Ziua Mondiala a Obezitatii - 4 martie 2022
Ziua Mondiala a Obezitatii - 4 martie 2022
Stiai ca pe 4 martie 2022 se sarbatoreste Ziua Mondiala a Obezitatii?

Ziua Mondială a Obezității a fost instituită în 2015 ca o campanie anuală cu scopul de a stimula și susține acțiuni practice care vor ajuta oamenii să atingă și să mențină o greutate sănătoasă și să inverseze criza globală a obezității.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Obezității, OMS încurajează soluții practice pentru a ajuta oamenii să obțină și să mențină o greutate sănătoasă, să efectueze un tratament adecvat și să inverseze criza de obezitate.

Ziua Mondiala a Obezitatii - 4 martie 2022
Ziua Mondiala a Obezitatii - 4 martie 2022

Ce probleme de sănătate naşte obezitatea

Ratele de obezitate aproape s-au triplat din 1975 și au crescut de aproape cinci ori la copii și adolescenți, afectând oameni de toate vârstele din toate grupurile sociale atât în ​​țările dezvoltate, cât și în cele în curs de dezvoltare. Obezitatea este un factor de risc major pentru diferite boli netransmisibile (BNT), cum ar fi diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare, hipertensiunea arterială și accidentul vascular cerebral și diferite forme de cancer.

Citeste si: VIDEO: O pensionară care a supravieţuit asediului Leningradului din anii '40, ridicată de poliția rusă pentru că protesta contra războiului din Ucraina

Cauzele obezitatii 

Oamenii cu obezitate sunt în mod constant rușinați și blamați pentru că mulți- inclusiv medici, factori de decizie și alții- nu înțeleg pe deplin cauzele obezității, care sunt adesea un amestec complex de factori dietetici, stil de viață, genetici, psihologici, socioculturali, economici și de mediu.

Ziua Mondiala a Obezitatii - 4 martie 2022
Ziua Mondiala a Obezitatii - 4 martie 2022

Cum putem preveni obezitatea

Împreună putem face diferența. Sunt multe ce putem face, inclusiv restricționarea comercializării către copii a alimentelor și băuturilor bogate în grăsimi, zahăr și sare; taxarea băuturilor zaharoase și asigurarea unui acces mai bun la alimente sănătoase la prețuri accesibile. În orașele și orașele noastre, trebuie să facem spațiu pentru mersul pe jos, cu bicicleta și recreere în siguranță. Trebuie să învățăm copiii noștri obiceiuri sănătoase încă de la început.

Citeste si: FOTO: Copii arestați în Rusia, pentru că au protestat împotriva războiului și a președintelui Vladimir Putin: „NU războiului"

OMS răspunde la criza globală a obezității pe mai multe fronturi, inclusiv monitorizarea tendințelor și prevalenței globale, dezvoltarea unei game largi de îndrumări care abordează prevenirea și tratamentul excesului de greutate și a obezității și oferă sprijin și îndrumări pentru implementare, cum ar fi Raportul Comisiei privind sfârșitul obezității infantile.