Stiri

VIDEO: O pensionară care a supravieţuit asediului Leningradului din anii '40, ridicată de poliția rusă pentru că protesta contra războiului din Ucraina

O pensionară care a supravieţuit asediului Leningradului din anii '40, ridicată de poliția rusă pentru că protesta contra războiului din Ucraina
O pensionară care a supravieţuit asediului Leningradului din anii '40, ridicată de poliția rusă pentru că protesta contra războiului din Ucraina [Sursa foto: Captură video]
O pensionară a fost ridicată de scutierii din forțele de poliție în timp ce protesta împotriva războiului din Ucraina. Avem imaginile în articol!

Rușii sunt în stradă din nou! Autoritățile ruse au arestat mii de protestatari în timp ce ieșeau pe străzile din Moscova, Sankt Petersburg și alte orașe mari pentru a denunța invazia Ucrainei și a cere încetarea războiului, potrivit OVD Info, o organizație independentă care monitorizează persecuțiile politice. Printre protestatari s-a aflat și Yelena Osipova, o rusoaică pensionară, supraviețuitoare a asediului Leningradului din anii '40, scrie The Guardian.

Conform surselor internaționale, Alexei Navalnîi, unul dintre principalii critici ai lui Vladimir Putin, a cerut din închisoare organizarea de manifestații în toată lumea, în fiecare zi a săptămânii.  

O pensionară care a supravieţuit asediului Leningradului din anii '40, ridicată de poliția rusă pentru că protesta contra războiului din Ucraina
Războiul din Ucraina, în a 8-a zi[Sursa foto: Captură video]

Războiul din Ucraina, în a 8-a zi! Peste 2.000 de civili uciși

Pagubele sunt tot mai însemnate, iar bilanțul victimelor crește de la o zi la alta.

Autoritățile ucrainene susțin că peste 2.000 de civili au fost omorâți. În acest caz, procurorul Curții Penale Internaționale a confirmat deschiderea unei anchete pentru crime de război comise de Rusia.

Citeste si: Au fost descoperite mai multe mesaje între un soldat rus și mama sa! „Mi-e frică, îi atacăm pe toți la rând! Mamă, mi-e foarte greu!”

Compania Națională de Transport Feroviar din Ucraina pune la dispoziția ucrainenilor trenuri gratuite pentru a pleca din estul și sudul țării spre zone din vest.