Stiri

Ziua Mondială a Meteorologiei - 23 martie

Ziua Mondială a Meteorologiei - 23 martie
Ziua Mondială a Meteorologiei - 23 martie
Ziua Mondială a Meteorologiei: În fiecare an, pe 23 martie, Ziua Mondială a Meteorologiei sărbătorește data la care a fost înființată Organizația Meteorologică Mondială în 1950.

Ziua Mondială a Meteorologiei: Această zi atrage atenția de asemenea oamenilor asupra importanței meteorologiei.
Presiune barometrică. Jet stream. Factorul de răcire a vântului. Plafon de nori. Sanse de precipitatii.

Meteorologia a fost studiată de mii de ani. Cu toate acestea, abia din secolul al XVIII-lea s-au făcut progrese semnificative în domeniul meteorologiei. Datorită computerelor și sateliților din secolul al XX-lea, acuratețea predicțiilor meteo s-a îmbunătățit mult.

Înainte de utilizarea computerelor, prognoza vremii se baza în mare măsură pe date istorice. Am folosit chiar și astrologia la un moment dat pentru a prezice vremea.

Citeste si: Mihai Trăistariu, despre articolele vestimentare pe care le-a purtat de la începutul carierei: „Mereu am fost băgat la „proști îmbrăcați” ”

Ziua Mondială a Meteorologiei - 23 martie
Ziua Mondială a Meteorologiei - 23 martie

Ziua Mondială a Meteorologiei: Iată câteva fapte interesante despre meteorologie

- Aristotel este considerat a fi fondatorul meteorologiei.
- Prima prognoză meteo zilnică a apărut în London Times în 1861.
- Previziunile meteorologice se bazează pe vânt, temperatură, presiunea aerului și vaporii de apă.
- Unii oameni se pot plânge că meteorologii pare să facă întotdeauna o predicție greșită. Cu toate acestea, datorită progreselor din știință și tehnologie, meteorologii sunt mai precisi ca niciodată. În general, acuratețea pentru o prognoză pe 24 de ore este de 95%. Rata de precizie pentru o prognoză pe 5 zile este de aproximativ 75%. Datorită prognozelor meteo precise, meteorologii pot avertiza oamenii despre furtunile periculoase și dezastrele naturale iminente, salvând astfel vieți.

Citeste si: Dana Rogoz, despre cele mai grele momente prin care a trecut de-a lungul timpului: „Să-ți trăiești suferința și să accepți că lucrurile astea se întâmplă”

În fiecare an, în această zi, Organizația Meteorologică Mondială publică informații despre clima lumii. De asemenea, educă publicul cu privire la evenimentele importante din meteorologie, cum ar fi încălzirea globală, schimbările climatice și frecvența crescută a dezastrelor naturale.