Stiri

Ziua Mondială a Bicicletei! Șeful unei bănci a căzut în văzul tuturor

Ziua Internațională a Bicicletei! Șeful unei bănci a căzut în văzul tuturor
Ziua Internațională a Bicicletei! Șeful unei bănci a căzut în văzul tuturor [Sursa foto: Captură YouTube]
Mai mulți oficiali au ieșit cu bicicletele în Parcul Herăstrău azi, iar Steven van Gronningen a fost personaj principal: a căzut de pe bicicletă.

De Ziua Internațională a Bicicletei oficiali precum Nicușor Dan, Tanzos Barna, dar și președintele Klaus Iohannis au vrut să celebreze această zi și s-au urcat pe bicicletă și au mers în Parcul Herăstrău. Pe lângă cei menționați mai sus, a luat parte la această inițiativă și eful Raiffeisen Bank România, Steven van Groningen însă s-a cam făcut de râs. În momentul în care a vrut să se dea jos de pe bicicletă a căzut cu totul.

Steven van Groningen, protagonistul unui incident amuzant în Parcul Herăstrău

După ce s-au plimbat prin marc, în momentul în care s-au întâlnit cu jurnaliștii, Steven van Groningen, a avut ceva dificultăți la coborârea de pe bicicletă. Cu toate că șeful Raiffeisen Bank este fost sportiv de performanță și ciclist amator, dar cu rezultate bune la concursurile organizate în România, bărbatul nu a putut scoate piciorul din pedalele speciale ale bicicletei de tip "fixie" şi a căzut în spatele lui Nicuşor Dan

Ziua Internațională a Bicicletei! Șeful unei bănci a căzut în văzul tuturor
Ziua Internațională a Bicicletei! Șeful unei bănci a căzut în văzul tuturor[Sursa foto: Captură YouTube]

Steven van Gronningen este implicat în mai multe organizaţii, iniţiative, dar şi comunităţi locale, rămânând un pasionat şi practicant al sportului. În 2011, a terminat concursul Ironman din Frankfurt, Germania. In 11 ore si 44 de minute, el a inotat 3,8 km, a pedalat 180 de km si a alergat 42,2 km. Steven van Groningen a fost unul dintre cei aproape 3000 de sportivi din peste 55 de tari care au participat la competitia Ironman, plasandu-se in prima jumatate a clasamentului. 

Ce spune Nicușor Dan despre pistele de biciclete

Primii sosiți la evenimentul organizat de Ziua Mondială a Bicicletei au fost primarul general al Capitalei și Ministrul Mediului, Tanczos Barna. 

„Pistele de biciclete trebuie făcute pe zeci sau sute de kilometri. Pentru asta trebuie să eliberăm oraşul de maşinile parcate şi asta vine prin strategia de parcare. Deci, mai întâi strategia de parcare şi apoi piste de biciclete”, a declarat Nicuşor Dan.

Acesta a explicat că pistele vor fi gata până la sfârşitul mandatului. „Sunt 15-20 de kilometri de piste de biciclete acum în Bucureşti. Chiar dacă am vrea în momentul de faţă să facem nişte piste de biciclete nu am avea unde pentru că sunt maşini parcate peste tot, pe prima bandă şi atunci primul lucru este găsim prin strategia de parcare soluţii alternative pentru a muta maşinile de pe prima bandă pentru a avea spaţiu considerabil. E inutil să ai pistă de biciclete care nu e conectată cu altele şi care să nu îţi permită să te duci de acasă la serviciu cu maşina”, a declarat Nicuşor Dan.