Stiri

Ziua Copilului 2022: Evenimente de 1 iunie în București

Evenimente de 1 iunie în București
Evenimente de 1 iunie în București
Ți-am pregătit o listă cu activități de 1 iunie 2022 pe care le poți face alături de cei mici în București. Uite unde poți merge cu cei mici!

Fiecare părinte își dorește să-i ofere celui mic tot ceea ce este mai bun, iar într-o zi atât de specială, micuțul tău trebuie răsfățat și distrat cu diverse activități. Ziua Copilului este un moment plin de distracție pe tot parcursul zilei și în toate colțurile orașului București.Mai jos vei găsi câteva recomandări despre activități la care copilul tău ar putea lua parte. 

Activități de 1 iunie 2022 în București

Cei mici au ocazia să viziteze Camera Deputaților pe 1 iunie, între orele 10:00 și 17:00, gratuit, alături de părinți. În turul ghidat vor fi vizitate sălile unde parlamentarii își desfășoară activitatea, însă vor avea loc și diverse momente speciale. Vor exista scenete de teatru, întâlniri cu personaje de desene animate, prezentarea fanfarei militare sau a unui elicopter SMURD. Parlamentul a pregătit pentru cei mici chiar și partide de minifotbal, tenis de masă și karturi electrice. Mai multe detalii despre programul de la Palatul Parlamentului de 1 iunie găsești  aici

Citeste si: 1 iunie 2022! Cele mai frumoase cântece dedicate copiilor și copilăriei

Biblioteca Metropolitană București pregătește la sediul central (str. Take Ionescu, nr. 4) mai multe activități. Începând cu ora 13, are loc un concurs de muzică, poezie și pictură, iar ziua continuă cu ateliere și apoi cu teatru de păpuși. Urmează apoi vernisajul unei expoziții de pictură și la ora 18:00, are loc un moment artistic special, cu sprijinul artiștilor ce iau parte la proiectul Opera la bibliotecă. Mai multe detalii despre Ziua Copilului la BMB găsești  aici.

Baza Cireşarii, redeschisă publicului

De 1 iunie, copiii sunt aşteptaţi cu momente artistice şi sportive, dansuri, muzică, meciuri demonstrative şi jocuri în aer liber. Acolo va fi construit nou teren multifuncţional pentru handbal, baschet, volei şi tenis.

Citeste si: Imagini de colecție: Cum arătau vedetele în copilărie

„În 1 iunie 2022, de Ziua Internaţională a Copilului, Ministerul Educaţiei redeschide vechiul Parc al Copilului – aşa cum se numea la inaugurare, în anul 1947 – actuala Bază Cireşarii a Clubului copiilor din Bucureşti (strada Herman Oberth nr. 2, sector 1)”, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Parada Micilor Bicicliști

A șaptea ediție a Paradei Micilor Bicicliști va avea loc pe bulevardul Kiseleff, între orele 12.00 și 13.30. Evenimentul își propune să promoveze mersul pe bicicletă, în siguranță, în rândul copiilor, iar traficul va fi restricţionat în zona Arcul de Triumf.

Surprize la Zoo

Grădina Zoologică București organizează între orele 9.00 și 19.00 Ziua Internațională a Copiilor, cu tema „1 Iunie la Zoo”, iar pentru copiii cu vârsta de până la 14 ani, intrarea este liberă. Între orele 10.00 și 13.00, vor avea loc activități recreative, ateliere de creație și povești despre lumea animalelor sălbatice.

Evenimentul 1uniFEST din Parcul IOR

Pe data de 1 iunie, între orele 09.00 – 20.00, în Parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza) va avea loc unul din cele mai așteptate evenimente, 1 uniFEST. Vor avea loc:

  • spectacole de teatru
  • dans
  • muzică pentru copii
  • ateliere
  • workshopuri.

Programul evenimentelor din mall de 1 iunie 2022

Iată care vor fi evenimente în  mall-urile  din Capitală:

  • Veranda Mall –pe 1 iunie – ateliere de pictură pe față și baloane modelabile, între orele 14.00 și 19.00
  • AFI Cotroceni – pe 1 iunie – ateliere de pictură, creare de păpuși, modelaj, dar și diverse spectacole pentru cei mici, dulciuri și întâlniri cu personajele lor preferate, între orele 14.00 și 19.00
  • Centrul Comercial Drumul Taberelor  – pe 31 mai, spectacole de magie și concerte între orele 17.00 și 19.00
  • Liberty Mall – pe 1 iunie, jocuri și concursuri pentru cei mici, ateliere și piese de teatru, începând cu ora 12.00.