Stiri

Vremea în luna martie 2023: Prognoza meteo. Ce ne rezervă prima lună de primavară?

Vremea în luna martie 2023: Prognoza meteo. Ce ne rezervă prima lună de primavară?
Vremea în luna martie 2023 [Sursa foto: PixaBay]
ANM revine cu prognoza meteo pe următoarele 4 săptămâni. Primăvara își va intra în drepturi în toată țara până la finalul intervalului 27 februarie - 27 martie.

Potrivit datelor publicate de Autoritatea Națională de Meteorologie, de săptămâna aceasta revin temperaturile neobișnuit de mari pentru data din calendar. În intervalul 27 februarie- 27 martie 2023, primăvara își va intra în drepturi în majoritatea regiunilor țării, iar românii vor scăpa în sfârșit de ninsori. Iată cum va fi  vremea  în luna martie. 

Citește și: Leonardo DiCaprio s-a întors la Madalina Ghenea? Cum au fost surprinși cei doi într-un club din Milano

Vremea în luna martie 2023: Prognoza meteo. Ce ne rezervă prima lună de primavară?
Vremea în luna martie 2023[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Mărțișor 2023. Tradiții pentru perioada Babelor 1-9 martie

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Iată la ce trebuie să te aștepți în ceea ce privește  prognoza meteo  în perioada următoare, potrivit estimărilor  ANM

Prognoza meteo în săptămâna 27.02.2023 – 6.03.2023

În prima săprămână din luna martie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, sud-estice și local în cele centrale, dar și ușor mai coborâte în extremitatea de nord-est a țării,

iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și local în cele estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. 

Prognoza meteo în săptămâna 06.03.2023- 13.03.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în extremitatea de sud a țării, dar și ușor mai coborâte local în regiunile nordice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice. Cantitățile

de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor deficitare în regiunile estice.

Vremea în luna martie 2023: Prognoza meteo. Ce ne rezervă prima lună de primavară?
Vremea în luna martie 2023[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Cum va fi prima zi de primăvară. Prognoza meteo ANM pentru 1 martie 2023

Prognoza meteo în săptămâna 13.03.2023 – 20.03.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. În ceea ce privește precipitațiile, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo în săptămâna 20.03.2023 – 27.03.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Primăvara își intră în drepturi în toată țara și vom avea parte de temperaturi medii normale pentru finalul lunii martie. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.