Stiri

Vremea de Florii 2023 și Paște 2023: Ce anunț au făcut meteorologii?

Vremea de Florii 2023 și Paște 2023: Ce anunț au făcut meteorologii?
Vremea de Florii 2023 și Paște 2023  [Sursa foto: PixaBay]
Cum va fi vremea de Florii și de Paște 2023? Cerul va fi însorit, iar temperaturile vor ajunge la 22 de grade Celsius.

Ne mai despart aproape două săptămâni de Învierea Domnului, așadar Autoritatea Națională de Meteorologie a publicat date cu privire la prognoza meteo din această perioadă. Românii vor avea parte de o vreme caldă pentru Duminica Floriilor și pentru Paștele 2023, cu temperaturi cuprinse între 16-22 de grade. Tradiția creștină spune că dacă vremea este bună în ziua de Florii, așa va fi și în ziua de Paște. Potrivit meteorologilor, anul acesta vremea va fi prietenoasă de sărbătorile pascale, cu precipitații excedentare în anumite regiuni, însă pe perioade scurte. 

Citește și: Câți bani vor plăti turiștii pe litoralul românesc în 2023? Iată în ce stațiuni se aplică taxe noi

Vremea de Florii 2023 și Paște 2023: Ce anunț au făcut meteorologii?
Cum va fi vremea de Paște și de Florii în 2023[Sursa foto: Unsplash]

Citește și: Concert Eros Ramazzotti în 2023 la Sala Palatului: Cât costă un bilet?

Cum va fi vremea de Florii 2023? 

Sărbătoarea Floriilor este celebrată cu o săptămână înainte de Paște, respectiv duminică, 2 aprilie.

Românii vor avea parte valori mai scăzute decât ar fi normal în această perioadă, însă cerul va fi parțial însorit și temperatura maximă va ajunge la 18 grade Celsius. Totuși, vremea se va simți mai rece din cauza rafalelor de vânt de până la 28 km/h. În ceea ce privește precupitațiile, probabilitatea să plouă este de 10%. 

Vremea de Florii 2023 și Paște 2023: Ce anunț au făcut meteorologii?
Vremea de Florii 2023[Sursa foto: Pexels.com]

Potrivit ANM, Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru săptămâna Floriilor, pe întreg teritoriul României.

Cu excepția regiunilor nord-vestice, unde regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în sudul țării. 

Citește și: Concerte aprilie 2023: Ce artiști internaționali vin în România?

Cum va fi vremea de Paște 2023? 

Anul acesta, Paștele va fi pe data de 16 aprilie, iar românii vor avea parte de un cer parțial însorit și temperaturi maxime de până la 17 grade Celsius. Vremea se va încălzi ușor în cea de-a doua zi de Paște, astfel încât temperaturile vor fi de 20 de grade Celsius și se vor simți 24 de grade. 

Vremea de Florii 2023 și Paște 2023: Ce anunț au făcut meteorologii?
Vremea de Paște 2023[Sursa foto: Pexels.com]

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.