Stiri

Se întoarce iarna în România! ANM anunță îngheț la sol și brumă. Prognoza meteo pentru următoarele zile

Se întoarce iarna în România! ANM anunță îngheț la sol și brumă. Prognoza meteo pentru următoarele zile
Prognoza meteo pentru următoarele zile [Sursa foto: PixaBay]
România, lovită de fenomene extreme! Vremea se răcește tot mai mult la sfârșitul lunii martie, iar vântul va avea intensificări în toată țara.

Iarna se întoarce în România, pe măsură ce temperaturile scad considerabil, iar ANM anunță îngheț la sol și brumă. Valorile termice vor fi în continuă scădere până joi, când potrivit meteorologilor, românii vor scăpa de valul de aer polar. Temperaturile maxime se vor situa între 2 și 12 grade Celsius în intervalul 28-30 martie, iar cele minime între 3 și 7 grade Celsius. Iată cum va fi vremea la sfârșitul lunii martie. 

Citește și: Horoscop azi, 30 martie 2023: Racii se gândesc la viitor. Capricornii au parte de o zi excelentă

Se întoarce iarna în România! ANM anunță îngheț la sol și brumă. Prognoza meteo pentru următoarele zile
Prognoza meteo la sfârșitul lunii martie [Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Cerere restituire RCA Euroins 2023: Cum trebuie realizată denunțarea polițelor?

Vremea se răcește considerabil în intervalul 28-30 martie 2023

Vremea se va răci semnificativ în toată țara, astfel încât valorile termice se vor situa sub cele caracteristice sfârșitului lunii martie.

Începând cu data de 28 martie și până pe 30 martie, vremea va fi mult prea rece pentru această dată din calendar, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative. Astfel, valorile se vor încadra în general între -10 și 0 grade și se va produce brumă sau îngheț la sol. Potrivit avertizărilor ANM, în cea mai mare parte a Moldovei, local în Oltenia, sudul Transilvaniei și sud-vestul Munteniei, temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 55- 60 km/h.
Vântul va sufla puternic și la munte, în timp ce pe arii restrânse va ninge slab.  

Se întoarce iarna în România! ANM anunță îngheț la sol și brumă. Prognoza meteo pentru următoarele zile
ANM anunță îngheț la sol și brumă[Sursa foto: PixaBay]

„Cerul va fi temporar noros și se vor semnala precipitații slabe -ninsori la munte, mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare) local în vest, centru și nord și sub formă de ploaie și trecător lapoviță și măzăriche pe arii restrânse în celelalte zone. Local și temporar, pe parcursul zilei și în prima parte a nopții, vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze de 50-65 km/h și izolat peste 70-75 km/h, însă în Carpații Meridionali, de Curbură și în

Munții Apuseni, la altitudini de peste 1500 m vor fi rafale de 120-140 km/h, viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută, iar în Carpații Meridionali la altitudini de peste 1800 m se vor depăși 140 km/h. Noaptea local se va produce brumă și îngheț la sol", anunță Administrația Națională de meteorologie (ANM).

Citește și: Rezultate simulare 2023 Evaluare Națională: Anunț important pentru elevi

Cum va fi vremea în București în intervalul 28-30 martie 2023? 

În București, vremea se răcește considerabil, astfel că cerul va fi înnorat în majoritatea timpului și doar trecător va ploua slab. Vântul va sufla moderat, iar spre sfârșitul intervalului bucureștenii ar trebui să se aștepta la îngheț la sol și brumă. Temperatura maximă se va încadra între 9 și 11 grade Celsius, iar cea minimă va fi între 3 și 0 grade.

Se întoarce iarna în România! ANM anunță îngheț la sol și brumă. Prognoza meteo pentru următoarele zile
Se întoarce iarna în România[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Subiecte simulare BAC 2023: Când se publică subiectele la Biologie, Geografie, Fizică, Informatică, Economie, Psihologie, Logică, Psihologie și Sociologie

Temperaturile încep să crească ușor în ziua de joi, 30 martie 2023

Meteorologii anunță că începând cu ziua de joi, valorile vor crește ușor, până vor ajunge la cele normale pentru sfârșitul lunii martie. Chiar dacă dimineața va fi în continuare destul de rece, vremea va intra într-un proces de încâlzire în toată țara. Temepraturile maxime se vor încadra în general între 7 și 15 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 6 grade. Cel mai cald va fi în regiunile vestice, unde iarna nu își va face chiar atât de puternic simțită prezența.