Stiri

Viral! Ce a scris un șofer pe amendă i-a lăsat mască pe polițiști

Viral! Ce a scris un șofer pe amendă i-a lăsat mască pe polițiști
Viral! Ce a scris un șofer pe amendă i-a lăsat mască pe polițiști [Sursa foto: Facebook]
Un șofer din Botoșani i-a surprins pe polițiști cu mesajul scris pe amendă. Acesta a devenit viral.

Un șofer din Botoașni a devenit vedetă pe rețelele de socializare cu un mesaj pe care l-a scris pe amenda primită de la oamenii legii. Bărbatul se afla la volanul mașinii când a fost oprit de polițiști, iar motivul pentru care el a primit o amendă este cel puțin interesant.

Șoferul susține că nu a oprit mașina la semnalul polițistului pentru că se gândea în altă parte și asta a și menționat în căsuța pentru contestații: „Nu am văzut semnalul poliţistului, întrucât mă gândeam departe”.

Fotografia cu amenda a fost postată pe grupul de Facebook „Atenție Poliția Botoșani” alături de mesajul:

„Polițiștii rutieri atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice: Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi.

De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie”