Stiri

Videoclipul piesei „Stefania” care a câștigat Eurovisionul, filmat printre ruinele de după război

Videoclipul piesei „Stefania” care a câștigat Eurovisionul, filmat printre ruinele orașelor bombardate de ruși
Videoclipul piesei „Stefania”  [Sursa foto: Captură YouTube]
Stefania, piesa care a câștigat Eurovision 2022, și-a lansat videoclipul duminica aceasta și este cu totul emoționant.

Piesa cu care Ucraina a câștigat Eurovisionul de anul acesta este una cât se poate de emoționantă. Mesajul piesei trimite la mamele care își duc copiii în brațe, iar videoclipul este filmat printre ruinele orașelor care au fost bombardate de ruși.

Citeste si: Ministrul Culturii din Ucraina, Oleksandr Tkachenko, crtică juriul ucrainean pentru că nu a acordat puncte reprezentanţilor Poloniei şi Lituaniei: „Este o rușine”

Numele piesei are o semnificație aparte pentru liderul trupei Kalush Orchestra: „Când a izbucnit războiul, el a căpătat o mulțime de semnificații noi” 

Oleh Psiuk, fondatorul Kalush Orchestra, a numit piesa care vorbește despre relația dintre mamă și copil după numele mamei sale. Cântecul nu vorbește despre război, fiind scris de dinainte de război, însă este dedicat tuturor mamelor care trec prin experiența cumplită a războiului din Ucraina, iar videoclipul piesei comunică tocmai această emoție.  

„Am dedicat cândva acest cântec mamei mele, iar când a izbucnit războiul, el a căpătat o mulțime de semnificații noi. Deși nu există niciun cuvânt despre război în cântec, mulți oameni au început să asocieze cântecul cu mama Ucraina. Mai mult, societatea a început să îl numească imnul războiului nostru! Dar dacă Stefania este acum imnul războiului nostru, aș vrea ca el să devină imnul victoriei noastre”,  scrie Oleh Psiuk, fondatorul grupului Kalush Orchestra.