Stiri

Iuliana Marciuc, șefa delegației României la Eurovision, detalii despre jurizarea de la Eurovision 2022: „Membrii juriului nu au putut comunica între ei”

Iuliana Marciuc, șefa delegației României la Eurovision, detalii despre jurizarea de la Eurovision 2022
Iuliana Marciuc [Sursa foto: Instagram]
Iuliana Marciuc a oferit primele declarații după scandalul votului de la Eurovision 2022. Iată ce susține șefa delegației!

În cadrul unei intervenții la Telejurnal, Iuliana Marciuc a oferit o serie de declarații, punctând faptul că nu știe de ce voturile acordate de juriul din țara noastră au fost modificate și cele 12 puncte pe care țara noastră le acordase Republicii Moldova au mers la Ucraina. Cu toate acestea, șefa delegației României la Eurovision a subliniat că jurizarea a fost făcută respectându-se regulamentul EBU, de la care așteaptă un răspuns privind această situație.

De asemenea, Iuliana Marciuc a subliniat că a sunat personal la București pentru a primi punctajul oferit de juriu. Șefa delegației României la Eurovision a declarat că cei din juriu nu au putut comunica între ei, iar nici în acest moment nu se știe care a fost problema. 

Iuliana Marciuc, șefa delegației României la Eurovision, detalii despre jurizarea de la Eurovision 2022
Iuliana Marciuc[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: TVR reacționează după ce votul României la Eurovision a fost anulat! Juriul din România a dat punctaj maxim Moldovei

„Aseară (în noaptea finalei Eurovision, pe 14 mai) noi am constatat că rezultatele juriului de specialiști aflat în studioul de la București nu au fost preluate. În momentul în care producătorul de televiziune Liana Damian, responsabilă cu juriul, a sesizat neconcordanțe față de procesul verbal trimis cu o zi înainte către EBU, EBU a continuat cu această atitudine în așa fel încât, împreună, noi aflați în arenă, cu Eda Marcus aflată în studio, pregătită din punct de vedere tehnic și, atenție, cu trei repetiții făcute, inclusiv cu anunțarea punctelor noastre, și nici în timpul acelor repetiții EBU nu a dat niciun semn că ceva ar fi în neregulă cu votul nostru, în așa fel încât împreună am aflat de modificarea notelor juriului Selecției Naționale de la Executive Supervisor, cel pe care l-ați văzut.

Iuliana Marciuc, șefa delegației României la Eurovision, detalii despre jurizarea de la Eurovision 2022
Iuliana Marciuc[Sursa foto: Captură YouTube]

Sigur că am sunat la București, am cerut să mi se dea și mie punctajul, pentru că până în acel moment nu îl știam, și am cerut amănunte cu privire la felul în care a fost organizat juriul în studio. Am aflat că a fost organizat cu toate regulile impuse de EBU, prezența unui notar obligatoriu, un notar care să sosească în studio înaintea membrilor juriului. Membrii juriului nu au putut colabora între ei, nu au putut vorbi, au semnat fiecare fișa lor de jurizare, nu au văzut nici la final rezultatul total al juriului, și nu știm unde este problema acestei jurizări.", a detaliat duminică seară Iuliana Marciuc, șefa delegației României la Eurovision.

Iuliana Marciuc, șefa delegației României la Eurovision, detalii despre jurizarea de la Eurovision 2022
Iuliana Marciuc[Sursa foto: Instagram]

Iuliana Marciuc: „Am aflat că cele 12 puncte acordate Moldovei au fost acordate de către noi Ucrainei”

Iuliana Marciuc susține că cele 12 puncte oferite de România către Moldova au ajuns la Ucraina chiar în noaptea finalei Eurovizion. Persoana responsabilă cu juriul a observat detaliul care ar fi făcut diferența. Se pare că rezultatul juriului de specialiști aflat în studioul de la București nu a fost preluat.

Citeste si: VIDEO: Reacția Edei Marcus când a aflat că nu este lăsată să intre în direct pentru a anunța punctele României: „Nu cred! Nu cred așa ceva”

„Nu am primit niciun comunicat oficial privind suspiciuni legate de a doua semifinală, suspiciuni ce sunt prevăzute în acest newsletter primit de abia noaptea târziu, în timpul procesului de jurizare. În timpul jocului, cum se spune. Acest mail a fost primit cam la 30 de minute după ce producătoarea noastră a solicitat prin convorbire telefonică cu operatorul de vot amănunte cu privire la această neconcordanță. În acest fel, noi am aflat că cele 12 puncte acordate Moldovei au fost acordate de către noi Ucrainei.(...) Am solicitat, încă de dimineață, un răspuns oficial la EBU cu privire la această situație, nu am primit încă niciun răspuns." a mai adăugat Iuliana Marciuc.