Stiri

VIDEO Caz revoltător în Alba Iulia! Bărbat căzut în plină zi, lăsat să zacă pe o stradă. Șoferii nici nu s-au gândit să oprească. Imaginile au făcut înconjurul internetului

Un bărbat a căzut în mijlocul unui bulevard din Alba Iulia și șoferii au încetinit și l-au ocolit
Bărbat căzut în plină zi, lăsat să zacă pe o stradă [Sursa foto: alba24.ro]
Un bărbat stă întins pe asfalt, pe una dintre cele patru benzi de circulaţie şi nimeni nu opreşte ca să vadă ce este cu el. Șoferii au încălcat de două ori legea uitând să fie oameni.

Luni, în mijlocul zilei, un cetățean neidentificat a căzut pe Bulevardul „1 Decembrie 1918”, pe banda a doua. Bietul om nu a putut să se ridice și a stat, minute bune, zăcând fără ajutor. Un martor la eveniment a surprins întreaga scenă și a transmis-o către un ziar local. Incidentul a fost filmat de la etajul unei clădiri din apropiere.

Imaginile au făcut înconjurul internetului și au stârnit o mulțime de reacții

Abia după minute bune în care omul nu pare să își fi venit în fire, un șofer a oprit și ajutat de alți oameni au reușit să îl ridice pe om și să îl așeze în siguranță. Potrivit reprezentaților IPJ Alba, nu a existat un apel prin 112 în care să fie semnalată prezența unei persoane căzute pe carosabil, informează  Alba 24.

Citește și: S-a certat cu soția, i-a incendiat mașina și apoi a sunat la 112. Ce a spus, de fapt, un bărbat din Lugoj dispecerilor de la 112 când a anunțat incendiul

Ce riscă șoferii care l-au ocolit pe bărbatul căzut în plină stradă în Alba Iulia

Lipsa de reacție a șoferilor care au ocolit bărbatul din Alba Iulia  căzut în mijlocul părții carosabile a unui bulevard din oraș este sancționată prin lege. Potrivit legii, lipsa de inițiativă, atunci când o persoană se află în primejdie este pedepsită de lege cu amendă sau chiar cu închisoare de la 3 luni la un an.

Ce riscă șoferii care l-au ocolit pe bărbatul căzut în plină stradă
Ce riscă șoferii care l-au ocolit pe bărbatul căzut în plină stradă

Citește și: Cum a reușit un șofer băut să scape de închisoare? Bărbatul a invocat un motiv de-a dreptul rar întâlnit de polițiști

În cazul în care vedeți un cetățean care zace pe stradă, fără ajutor, trebuie să vă asigurați că viața sa nu este în pericol. Indicat este, dacă nu puteți interveni, să sunați la numărul unic de urgență 112 sau să mergeți la cea mai apropiată secție de poliție și să oferiți toate detaliile.