Stiri

Vezi ce notă ai luat la Bacalaureat 2021. Edu.ro a publicat rezultatele oficiale

Vezi ce notă ai luat la Bacalaureat 2021. Edu.ro a publicat rezultatele oficiale
[Sursa foto: Facebook ]
Astăzi, 5 iulie 2021, elevii care au susţinut examentul de Bacalaureat au aflat ce note au luat.

 După ce săptămâna trecută a fost plină de emoţii, elevii susţinând probele de la Bacalaureat 2021, astăzi au fost afişate şi notele pentru cei 114 mii de candidaţi.

Note Bacalaureat 2021. Edu.ro a publicat rezultatele oficiale

 Deşi Ministerul Educaţiei a specificat că notele vor fi afişate astăzi, până în ora 12:00, candidaţii au fost scutiţi de mai multe emoţii. Rezultatele au fost publicate cu câteva ore mai devreme pe site-ul  bacalaureat.edu.ro. De asemenea, notele pot fi verificate de către elevi şi la avizierele centrelor de examinare.

 În acest an, notele pot fi verificate doar în baza unui cod, doar de elevi şi de părinţii acestora, pentru a fi protejate datele cu caracter personal. Rezultatele au fost afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR). 

Vezi ce notă ai luat la Bacalaureat 2021. Edu.ro a publicat rezultatele oficiale

 Elevii care nu vor fi mulţumiţi de notele primite pot depune astăzi contestaţii, între orele 12:00 şi 18:00. Cererile pot fi depuse şi fizic, dar şi în format electronic. Cererile tip vor fi completate şi semnate de către candidat, pentru a lua la cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Profesorii vor rezolva contestaţiile de marţi, 6 iulie şi până vineri, 9 iulie. Notele finale vor fi dezvăluite vineri, 9 iulie.

114 mii de elevi s-au înscris la prima sesiune a Bacalaureatului din acest an, faţă de 150 de mii de candidaţi, câţi au fost anul trecut. În 2020, rata de promovare la Bacalaureat după soluționarea contestațiilor a fost de 62,9%. În acelaşi timp, 307 candidați au avut medii de 10.