Stiri

La ce oră se afişează pe edu.ro rezultatele la examenul de Bacalaureat

La ce oră se afişează pe edu.ro rezultatele la examenul de Bacalaureat
[Sursa foto: Facebook ]
Astăzi, 5 iulie 2021, vor fi afişate notele de la examenul de Bacalaureat, pe site-ul edu.ro.

 Elevii care au încheiat liceul şi care au susţinut examenul de Bacalaureat vor afla astăzi ce note au luat. Notele vor fi afişate pe site-ul edu.ro. Candidaţii vor avea ocazia să facă contestaţie, în cazul în care rezultatele nu sunt pe măsura aşteptărilor lor.

La ce oră se afişează rezultatele de la examenul de Bacalaureat 2021

 Săptămâna trecută, elevii de clasa a XII-a au susţinut probele pentru Bacalaureat, iar astăzi vor afla ce note au obţinut.

Rezultatele vor fi publicate pe site-ul bacalaureat.edu.ro, până în ora 12:00. Notele vor fi afişate şi la centrele de examinare, însă acestea sunt anonime. Conform prevederilor art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), rezultatele pot fi văzute doar de candidaţi şi de părinţi.

La ce oră se afişează pe edu.ro rezultatele la examenul de Bacalaureat

 Cei care nu vor fi mulţumiţi de notele obţinute pot depune contestaţii, tot astăzi, atât fizic, cât şi online. Cererile vor fi acceptate în intervalul orar 12:00- 18:00. Candidaţii trebuie să completeze şi să semneze o cerere tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

  Rezolvarea contestațiilor este programată de marți, 6 iulie, până vineri, 9 iulie. Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2021 vor fi anunțate pe 9 iulie. 

 114 mii de elevi s-au înscris la prima sesiune a Bacalaureatului din acest an, faţă de 150 de mii de candidaţi, câţi au fost anul trecut. În 2020, rata de promovare la Bacalaureat după soluționarea contestațiilor a fost de 62,9%. În acelaşi timp, 307 candidați au avut medii de 10.