Stiri

Veste proastă pentru pasionații de criptomonede. Bitcoin a scăzut drastic duminică

Bitcoin a scăzut drastic duminică
Bitcoin a scăzut drastic duminică [Sursa foto: Facebook]
Pasionații de criptomonede au avut parte de o supriză neplăcută duminică. Bitcoin a scăzut cu până la 14%.

Cea mai valoroasă monedă virtuală din lume, a scăzut duminică cu până la 14%, ajungând la 51.541 de dolari pe unitate, anulând cea mai mare parte a creşterilor din ultima săptămână, transmite Reuters, citat de News.ro. În timpul tranzacțiilor, moneda a mai recuperat din pierderi, ajungând să fie cotată cu un declin de 10%, la 53.991 de dolari, un nivel aflat cu 12.000 de dolari sub nivelul record atins miercuri.

Și rivala ei, Ether a scăzut cu 10%, la 2.101 dolari pe unitate.

Motivul pentru care Bitcoin a scăzut atât de mult duminică

Analiștii spun că Bitcoin a scăzut drastic duminică din cauza unei pene de curent din regiunea Xinjiang din China, regiune care alimentează cu energie mineritul de bitcoin.

„Pana de curent expune o slăbiciune fundamentală, aceea că, deşi reţeaua bitcoin este descentralizată, mineritul nu este”, a spus Luke Sully, director general al firmei Ledgermatic.

De altfel, scăderea Bitcoin s-a mai datorat şi pe fondul interzicerii, de către banca centrală a Turciei, a folosirii criptomonedelor pentru cumpărături.

Prima țară din lume care a interzis tranzacțiile cu criptomonede

În Nigeria tranzacţionarea criptomonedelor nu mai este permisă. Banca Centrală le-a ordonat băncilor şi celorlalte instituţii financiare să stopeze folosirea criptomonedelor, declarând interzisă tranzacţionările de acest fel. Cei caare vor încălca noua lege vor suferi sancţiuni severe, a ameninţat Banca Centrală a Nigeriei, care nu a dezvăluit însă şi care vor fi acestea.

Prima țară din lume care a interzis tranzacțiile cu criptomonede
Prima țară din lume care a interzis tranzacțiile cu criptomonede[Sursa foto: GO4it]

Banca Centrală a Nigeriei a motivat această decizie pentru protecţia investitorilor şi pentru a asigura transparenţa tranzacţiilor. Această decizie a venit ca urmare a protestelor din luna octombrie a anului trecut împotriva brigăzii speciale de poliţie SARS. Activiştii #EndSARS erau sprijiniţi prin finanţarea cu criptomonede, după ce Guvernul a blocat celelalte pltforme prin care puteau fi primiţi bani.. Citește continuarea aici