Stiri

Veste bună pentru români! Compania CFR anunță că trenurile vor călători în condiții meteorologice de vară extremă

 Compania CFR anunță că trenurile vor călători în condiții meteorologice de vară extremă
Compania CFR anunță că trenurile vor călători în condiții meteorologice de vară extremă
CFR Călători anunță că, având în vedere temperaturile extrem de ridicate, circulația trenurilor va fi realizată în condiții meteorologice de vară extremă.

Cea mai bună veste pentru românii care vor să călătorească cu trenul. CFR Călători anunță finalizarea procedurilor pentru reîncadrarea României în zona climatică I. Mai exact, de acum, circulația trenurilor va fi realizată în condiții meteorologice de vară extremă, oferind astfel o creștere a confortului termic pe timp de vară. Oficialii CFR explică că evoluția climatică din ultimii doi ani a fost cea care a dus la astfel de schimbări.

„Urmare evoluției climatice din ultimii doi ani, CFR Călători are în vedere finalizarea procedurilor pentru reîncadrarea țării noastre în zona climatică I, ceea ce presupune circulația trenurilor în condiții meteorologice de vară extremă. Reîncadrarea în zona climatică I, va permite CFR Călători realizarea și autorizarea modificărilor pentru materialul rulant nou și modernizat în vederea creșterii confortului termic pe timp de vară”, se arată într-un comunicat transmis marți de CFR Călători

Citeste si: Cât costă să mergi într-un vagon de dormit al CFR și ce condiții ai

Potrivit sursei citate, din zona climatică I fac parte Grecia, Italia, Portugalia și Spania, țări în care temperatura maximă exterioară depășește 40 grade Celsius. 

Compania CFR anunță că trenurile vor călători în condiții meteorologice de vară extremă
Compania CFR anunță că trenurile vor călători în condiții meteorologice de vară extremă

Tarifele CFR Călători, majorate de la 1 iulie

CFR Călători a anunţat că scumpeşte preţurile la biletele de tren de la 1 iulie. Prin urmare, o călătorie pe ruta Bucureşti- Constanţa, la clasa a 2-a, va costa 67 de lei cu IR, de la 55,7 lei, iar până la Braşov va costa 54 de lei, de la 44,7 lei, de exemplu. Decizia vine ca urmare a prevederile Ordinului Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii (OMT) nr. 548 din 25 mai 2022 privind aprobarea tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători.

Citeste si: CFR Călători introduce trenuri directe din București spre Turcia și Bulgaria! Cât costă un bilet

„CFR Călători informează că, începând cu data de 1 iulie 2022, vor fi puse în aplicare prevederile Ordinului Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii (OMT) nr. 548 din 25 mai 2022 privind aprobarea tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători.  Măsura vine în sprijinul redresării şi echilibrării activităţii economice a tuturor operatorilor de transport feroviar de călători din România pe fondul creşterii preţurilor la diferite materiale cu pondere mare în activitatea de transport feroviar: combustibil, energie, piese etc. Ultima ajustare de tarife la călătoria pe calea ferată, aplicabilă tuturor operatorilor de transport feroviar de călători, a fost în anul 2013”, se arată în comunicatul publicat de CFR Călători.