Stiri mondene

Tudor Chirilă, mesaj viral de Ziua Copilului! Ce spune artistul despre tinerii de la noi din țară?!: „România nu-și iubește copiii”

Tudor Chirilă, mesaj viral de Ziua Copilului
Tudor Chirilă [Sursa foto: Facebook]
Tudor Chirilă a dat cărțile pe față și a spus părerea sa reală despre ziua de 1 Iunie. Postarea artistului s-a viralizat în scurt timp pe Internet.

Tudor Chirilă nu a lăsat să treacă ziua de 1 iunie fără a trage încă o dată semnalul de alarmă în ceea ce privește educația în România. Actorul a scris într-o postare pe pagina de Facebook că, miercuri, ziua în care au fost sărbătoriţi copiii, este ziua în care ne prefacem că plasăm copiii în centrul societăţii noastre, în condiţiile în care actuala generaţie are temeri legate de viitor şi când sunt copii care nu au siguranţa zilei de mâine, care sunt victime ale abuzurilor sau care cresc în familii dezorganizate.

Tudor Chirilă, mesaj viral de Ziua Copilului
Tudor Chirilă[Sursa foto: Facebook]

Tudor Chirilă: „E frumos să fii copil când ai măcar siguranța zilei de mâine”

Citeste si: Tudor Chirilă, reacție după ce actrița Viorica Vodă a mărturisit că a fost hărțuită sexual: „Profesorii de actorie care fac avansuri studentelor”

”Încă o zi în care ne prefacem că copiii sunt în centrul societății noastre. Înca o zi în care vorbim despre lumea pe care ar trebui s-o construim pentru copiii noștri sau despre încrederea pe care ar trebui să le-o insuflam.

Nu mai vorbesc de dragoste. Ieri am fost invitat la un podcast la liceul Emanuil Gojdu din Oradea și apoi la o întâlnire cu elevi de la același liceu. Din discuție a reieșit cumva că întrebările pe care le are generația asta sunt legate de nesiguranța profesională, lipsa orientării în zona asta și paralelismul școlii cu viața. Școala noastra nu pregătește copiii pentru viață. Copiii ăia pe care îi sărbătorim azi și cărora le atribuim viitorul nostru.
Azi e ziua copilului. Da, e frumos să fii copil când ai măcar siguranța zilei de mâine.

Tudor Chirilă, mesaj viral de Ziua Copilului
Tudor Chirilă[Sursa foto: Facebook]

Ce se întâmplă cu restul: cei pentru care familiile nu au bani ca să-i țină în școală, mamele copile care fac copii în urma abuzurilor adulților,  ce se întâmplă cu cei care cresc în familii dezorganizate predestinați să devină la rândul lor ba alcoolici, ba infractori sau în cel mai bun caz șomeri dependenți de un ajutor social absurd de mic?  Romania nu-și iubește copiii. E un adevăr pe care daca l-am accepta și recunoaște colectiv am face un bine enorm societății noastre. Și copiiilor. Dar pe noi bolile noastre sociale ne sperie. Și preferăm să băgăm mizeria sub preș. Că poate e inspecție și nu dăm bine. Azi e 1 iunie. Copiii norocoși se bucură de activități cu părintii. Ceilalti…”, scrie Tudor Chirilă într-o postare pe Facebook.