Stiri

Trei lucruri mai puțin cunoscute din viața Regelui Filip al VI-lea al Spaniei

Trei lucruri mai puțin cunoscute din viața Regelui Filip al VI-lea al Spaniei
Regele Filip al VI-lea al Spaniei [Sursa foto: Facebook]
Cine este Regele Filip al VI-lea al Spaniei? Iată care sunt lucrurile pe care nu le știe multă lume despre celebrul rege.

Filip al VI-lea este cel de-al treilea copil al fostului suveran al Spaniei, Juan Carlos și a fostei regine Sofia, iar pe data de 19 iunie 2014 a depus jurământul de credință și fost proclamat rege. Chiar dacă tatăl său a fost cunoscut pentru extravaganțele sale, noul suveran a fost ferit de acuzațiile de corupție și risipă, schimbând felul în care a fost privită familia regală spaniolă de-a lungul anilor.

Vezi aici trei lucruri mai puțin cunoscute din viața Regelui Filip al VI-lea al Spaniei. 

Citește și: Solstițiul de vară 2023: Tradiții și obiceiuri pentru cea mai lungă zi din an

Trei lucruri mai puțin cunoscute din viața Regelui Filip al VI-lea al Spaniei
Cine este Regele Filip al VI-lea al Spaniei?[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Cele mai frumoase plaje din Croația cu nisip fin și ape cristaline!

Iată care sunt lucrurile pe care sigur nu le știai despre Regele Filip al VI-lea al Spaniei 

Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos de Borbón y Grecia s-a născut pe data de 30 ianuarie 1968, ceea ce a adus o mare bucurie familiei regale, fiind un moștenitor al dinastiei Bourbon. Filip a fost numit la vârsta de 9 ani Principe de Asturias, iar după ce tatăl său a abdicat, a devenit regele Spaniei. Acesta deține gradul militar de Căpitan General al Armatei, Marinei și Forțelor Aeriene, cel mai înal grad militar, care corespunde exclusiv comandantului suprem al Forțelor Armate. 

Trei lucruri mai puțin cunoscute din viața Regelui Filip al VI-lea al Spaniei
Lucruri mai puțin știute din viața Regelui Filip[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Program TIFF 2023: Astăzi începe cel mai important festival de film din România

Regele Filip al VI-lea a atras de-a lungul timpului numeroase femei celebre, care au fost cucerite de farmecul lui. Victoria Carvajal, Isabel Sartorius și Eva Sannum sunt cunoscute oficial, însă regele ar fi avut mai multe iubite. Cu toate acestea, cea care i-a furat inima și alături de care a decis să formeze o familie este jurnalista Letizia Ortiz Rocasolano, alături de care are două fiice superbe, pe Leonor, Prințesa Asturiei și Sofia, Infanta a Spaniei.

Potrivit Agerpres, Regele Filip al VI-lea al Spaniei este pasionat de sport și a fost membru al echipei olimpice de Sailing la clasa Soling la Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992. Regele a purtat steagul Spaniei la ceremonia de deschidere și a obținut o diplomă olimpică după ce s-a clasat pe locul 6. În prezent, suveranul se ocupă de activitățile sale oficiale și este președinte de onoare al unor fundații.