Stiri

Trei competiții sportive internaționale vor avea loc la Cluj-Napoca

PREMIERĂ! Trei competiții sportive internaționale vor avea loc la Cluj-Napoca
Trei competiții sportive internaționale vor avea loc la Cluj-Napoca
Guvernul a alocat resurse bugetare suplimentare pentru organizarea a trei competiții internaționale în România. Toate cele trei evenimente sportive vor fi găzduite de municipiul Cluj-Napoca.

Lumea sportului se bucură de noi vești bune, ca urmare a aprobării în ședința de Guvern a unor hotărâri prin care se alocă resurse bugetare suplimentare pentru organizarea a trei mari competiții sportive internaționale, toate în premieră pentru România. Astfel, a fost aprobată suplimentarea bugetului Ministerului Tineretului și Sportului din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, cu o sumă totală de 10.375

mii lei.

Mă bucur foarte mult și le mulțumesc colegilor și partenerilor din Guvern pentru că au înțeles și susținut aceste demersuri. Este vorba despre trei evenimente importante, de anvergură internațională, a căror organizare ne-am asumat-o și pe care trebuie să o onorăm în cele mai bune condiții. Respectarea acestor obligații și reușita celor trei competiții sunt direct legate de prestigiul nostru ca țară, nu doar de prestigiul sportiv. Guvernul României a demonstrat o dată în plus faptul că este un partener de încredere la nivel internațional, precum și un jucător de echipă la nivel național, ca să folosesc un termen din lumea sportului”, a declarat Eduard Novak, Ministrul Tineretului și Sportului.

Trei competiții sportive internaționale vor avea loc la Cluj-Napoca
Trei competiții sportive internaționale vor avea loc la Cluj-Napoca

Competițiile care se vor bucura de sprijin guvernamental 

Competițiile care se vor bucura de sprijin guvernamental în valoare totală de 10.375 mii lei sunt Campionatul European pe Echipe – Liga I Atletism, Turneul Final al Campionatului European de Volei Seniori Feminin 2021 și Turneul Final al Campionatului European de Tenis de Masă, Seniori Feminin și Masculin 2021.

Pentru organizarea Campionatului European pe Echipe Liga I Atletism seniori, desfășurat în perioada 19 – 20 iunie 2021, a fost alocată suma de 2.930 mii lei, pentru organizarea Turneului Final al Campionatului European de Volei Seniori Feminin, din perioada 15 – 27 august 2021, s-au alocat 4.795 mii lei, iar pentru organizarea Turneului Final al Campionatului European de Tenis de Masă, Seniori Feminin și Masculin, din perioada 28 septembrie – 3 octombrie 2021, suma de 2.650 mii lei. Toate cele trei evenimente sportive vor fi găzduite de municipiul Cluj-Napoca.