• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

Topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

târguri de Crăciun din Europa
Care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa [Sursa foto: Pexels ]
Iată care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Destinațiile ideale pentru sărbători!

Topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Perioada sărbătorilor este una extrem de așteptată de români, care își fac planuri în avans cu privire la destinațiile pe care le vor vizita. Târgurile de Crăciun sunt printre cele mai populare atracții în perioada Crăciunului.

V-am pregătit o listă cu unele dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, pentru care merită să vă cumpărați un bilet de avion și să vă bucurați alături de familie sau prieteni de magia sărbătorilor de iarnă.

Topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

1. Piața de Crăciun de la Viena, Austria

Târgul de Crăciun de la Viena, Austria, este unul dintre cele mai populare din Europa și este deschis în perioada 19 noiembrie- 26 decembrie 2022.

Citește și: Târgul de Crăciun Brașov 2022. Când are loc inaugurarea

Cele mai frumoase piețe din Viena se transformă în piețe magice de Crăciun.

Vizitatorii se pot bucura de băuturi calde și de atmosferă festivă într-unul dintre cele mai romantice orașe din Europa.

Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Viena (Flughafen Wien).

targ de craciun
Târgul de Crăciun din Viena [Sursa foto: Captură YouTube]

2. Târgul de Crăciun din Basel, Elveția

Târgul de Crăciun din Basel, Elveția, este deschis în perioada 24 noiembrie- 23 decembrie 2022. Este unul dintre cele mai mar și frumoase târguri din Elveția.

În anul 2022 sunt anunțate 160 de căsuțe din lemn decorate, unde se vând delicii culinare, de la cârnații tradiționali, turta de ghimbir, punch-ul fierbinte, fondue festiv, la raclette cu coaste.

Cel mai apropiat aeroport este cel din Basel, potrivit Airlinestravel.ro.

3. Piața de Crăciun din Salzburg

Piața de Crăciun din Salzburg este deschisă în perioada 17 noiembrie 2022- 1 ianuarie 2023, fiind un târg renumit pentru colinde și tradiții străvechi.

Tradiția organizării târgului de Crăciun în Salzburg datează din secolul al XV-lea, iar în fiecare zi, vizitatorii au parte de concerte gratuite în fața catedralei din Salzburg.

4. Târgul de Crăciun din Budapesta

Târgul de Crăciun din Budapesta, Ungaria, este deschis în perioada 19 noiembrie 2022- 1 ianuarie 2023. Acest târg a fost întotdeauna în topul celor mai frumoase târguri din Europa și din lume, vizitatorii se bucură anual de peste 100 de artizani locali, care oferă produse de claitate.

Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Budapesta Liszt Ferenc.

5. Târgul de Crăciun din Praga

Târgul de Crăciun din Praga, Cehia, este deschis în perioada 26 noiembrie 2022 – 6 ianuarie 2023. Târgul este amplasat chiar în inima orașului, este o piață tradițională cehă cu zeci de tarabe din lemn. Comercianții oferă produse tipice de Crăciun, cum ar fi produse din perle de sticlă, fețe de masă brodate manual, jucării din lemn și multe alte lucruri.

Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Václav Havel din Praga.

târg de craciun
Târgul de Crăciun din Praga [Sursa foto: Captură YouTube]

6. Piața de Crăciun din Poznan

Piața de Crăciun din Poznan, Polonia, este deschisă în perioada 19 noiembrie- 25 decembrie 2022. Este unul dintre cele mai îndrăgite din Polonia, iar vizitatorii vin anual pentru a se bucura de delicatese de iarnă și aranjamentele speciale de sărbători.

Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Poznan.

7. Târgul de Crăciun din Funchal – Madeira

Târgul de Crăciun din Funchal – Madeira, Portugalia, deschis în perioada 1 decembrie 2022 – 8 ianuarie 2023. Piața de Crăciun din Funchal primește și titlul de „Cea mai însorită piață de Crăciun din Europa”, dar și „ Cea mai bună destinație însorită de iarnă”. Madeira este o destinația ideală pentru vacanța de Crăciun, mai ales dacă optați pentru o locație în care nu este așa de frig.

Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Cristiano Ronaldo, Madeira.

targ de craciun
Târgul de Crăciun din Madeira [Sursa foto: Captură YouTube]

8. Piața de Crăciun din Sevilia

Piața de Crăciun din Sevilia, Spania, este deschisă în perioada 5 decembrie 2022- 5 ianuarie 2023. Târgul îi așteaptă pe vizitatori cu expoziții și spectacole stradale, dar și de artizani de dulciuri. Doritorii se pot bucura de o porție de churros, celebrele gogoși spaniole. Cel mai apropiat aeroport este cel din Sevilia.

9. Târgul de Crăciun din Manchester

Târgul de Crăciun din Manchester, Marea Britanie, va fi deschis în perioada 12 noiembrie – 22 decembrie 2022. Acest târg atrage anual peste 2 milioane de vizitatori în fiecare an.

Citește și: Târgul de Crăciun Sibiu 2022. Iată care sunt principalele atracții

Aproximativ 300 de tarabe frumos lucrate, situate în tot orașul, oferă mâncăruri internaționale delicioase, băuturi și cadouri. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Manchester.

10. Târgul de Crăciun din Tbilisi

Târgul de Crăciun din Tbilisi, Georgia, va avea loc în perioada 25 decembrie 2022 – 14 ianuarie 2023. Târgul este organizat în Piața First Republic, în apropiere de Bulevardul Rustaveli. Vizitatorii se pot bucura de spectacole de teatru, concerte, teatre de păpuși, vizionări de filme în aer liber, dar și degustarea de dulciuri de Crăciun, bomboane georgiane, mâncare delicioasă de stradă și vin fiert. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Tbilisi.