Stiri

Destinații de vacanță pentru Crăciun și Revelion! Idei de vacanțe în Europa

vacante in europa
Destinații de vacanță pentru Crăciun și Revelion 2022, în Europa  [Sursa foto: Pixabay ]
Iată cele mai bune idei de vacanțe în Europa, pentru Crăciun și Revelion 2022!

Sezonul rece se apropie tot mai repede în România, iar vacanțele pentru sărbătorile de iarnă începe să fie la tot mai mare căutare. Românii sunt adepții vacanțelor atunci când vine vorba de călătorii în perioada Crăciunului și a Revelionului. Pentru cei care nu vor să stea acasă și doresc să cheltuiască bani pentru o vacanță de neuitat, v-am pregătit o listă cu idei de vacanță în Europa.

Există variante și pentru cei care nu doresc să cheltuiască mii de euro pe o vacanță de Crăciun sau Revelion. Companiile aeriene low-cost obișnuiesc să aibă multe oferte în această perioadă, însă asta

nu înseamnă că trebuie să așteptați până în ultima clipă pentru a vă pregăti vacanță! Iată cele mai bune idei de vacanțe în Europa, pentru Crăciun și Revelion 2022.

laponia
Laponia, o destinație ideală pentru sărbătorile de iarnă [Sursa foto: Pixabay ]

Destinații de vacanță pentru Crăciun și Revelion 2022, în Europa

1. Laponia, Finlanda

În capul listei se află o destinație de vis atât pentru adulți, cât și pentru copiii care îl așteaptă cu nerăbdare pe Moș Crăciun.

Laponia poate fi o destinație ideală pentru familiile care vor să își ducă copiii la Moșul, în loc să îl aștepte. Orașul natal oficial al lui Moș Crăciun este Rovaniemi, o destinație de vis pentru o vacanță de Crăciun.

2. Cracovia, Polonia

Polonia este o țară care respectă în continuare tradițiile din perioada Crăciunului, motiv pentru care multe persoane își aleg ca destinație de vacanță un oraș din această țară. Cracovia este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din Polonia, în special în perioada sărbătorilor.

3. Salzburg, Austria

Salzburg si satele din împrejurimi sunt locuri cu adevărat iubite de turiști pentru a își petrece vacanța de Crăciun sau Revelion în Europa. Austria este o țară cunoscută pentru sporturile de iarnă, în care perioada sărbătorilor este simțită din plin, dar în special și pentru tradițiile de iarnă care sunt în continuare respectate în multe dintre locuri.

vacante in europa
Leipzig, Germania [Sursa foto: Pixabay ]

4. Leipzig, Germania

Germania este una dintre cele mai populare țări în perioada sărbătorilor de iarnă, fiind cunoscută pentru produsele sale tradiționale. Leipzig este un oraș cu o adevărată încărcătură culturală, are o arhitectură impresionantă, este un oraș potrivit și pentru familii. Este un oraș în care piața de Crăciun înseamnă aproape 250 de tarabe cu numeroase cadouri atractive și mâncare tradițională

Citeste si: România, locul 3 în rândul țărilor cu cele mai multe zile de vacanță din Europa. Câte zile libere au elevii românii

5. Tenerife

Pentru cei care vor să își petreacă Revelionul pe meleaguri în care gradele sunt cu plus, Tenerife este o locație ideală. Cele aproape 20 de grade în care se scaldă Revelionul din Tenerife constituie în sine un motiv suficient pentru a așeza destinația pe lista de vacanțe.