Stiri

Topul celor mai fiabile maşini în 2021

Top celor mai fiabile maşini în 2021
[Sursa foto: Facebook ]
Consumer Reports a alcătuit topul celor mai fiabile maşini în 2021.

 Să alegi o maşină care ţi potriveşte nu este deloc o treabă simplă. Trebuie să ţii cont de foarte multe aspecte, de la consum, la mediul în care utilizezi preponderent vehiculul, în oraş sau în afara lui. 

Top cele mai fiabile maşini în 2021

 Americanii de la Consumer Reports au venit în ajutorul cumpărătorilor cu un top al celor mai fiabile maşini. Această organizaţie non-profit protejează consumatorii din orice domeniu, dedicându-se testării produselor şi cercetării.

Au alcătuit astfel un top al celor mai fiabile maşini, după ce au făcut sondaje în rândul cumpărătorilor. Acestora li s-au pus întrebări despre consumul de carburant, motor, transmisie, sistemul electric sau caroserie. Pentru fiecare categorie în parte, maşinile au primit un punctaj, de la 0 la 100, cu o evaluare medie între 41 și 60 de puncte. 

Top celor mai fiabile maşini în 2021

 Din nou, cele mai mari scoruri au fost obţinute de mărcile Lexus, Mazda şi Toyota. Lexus a primit 76 de puncte, Mazda 75 de puncte, iar Toyota 71 de puncte. Cele trei mărci au fost urmate de Infiniti, cu 69 de puncte şi de Buick, Honda și Subaru, cele trei obţinând 66 de puncte. GX SUV de la Lexus este cea mai fiabilă maşină în acest an.

 Modelele de maşini care au obţinut cele mai mari punctaje au fost cele electrice şi hibrid. Publicaţia notează însă cu SUV-urile electrice sunt de evitat. Toyota Prius şi Honda Insight sunt recomandările celor de la Consumer Reports. Publicaţia a realizat şi o listă cu cele mai fiabile maşini în 2022, de care viitorii posesori cu siguranţă nu vor fi dezamăgiţi: Acura MDX, Acura RDX, Acura TLX, Audi Q7, BMW X3, Chevrolet Blazer, Chevrolet TrailBlazer, Chevrolet Traverse, Ford Bronco Sport, Ford Mustang Mach-E, Ford Ranger, Genesis G70, Honda Odyssey, Honda Passport, Infiniti QX50, Kia Niro EV, Nissan Rogue Sport, Ram 1500, Volkswagen Atlas, Volkswagen Atlas Cross Sport, Volkswagen Jetta și Volvo XC60.