Stiri

Top 10 cele mai bune comedii din istoria cinematografiei

Top 10 cele mai bune comedii din istoria cinematografiei
Top 10 cele mai bune comedii din istoria cinematografiei
Pentru un week-end plin de râsete şi voie bună, am alcătuit un top cu zece dintre cele mai bune comedii din istoria cinematografiei.

 Cu siguranţă, ai văzut multe dintre filmele din topul propus de noi, însă aceste comedii chiar sunt nemuritoare, aşa că vei dori să le revezi.

Cele mai bune zece comedii din istorie

 1. Fear and Loathing in Las Vegas

Comedia fabuloasă îi are în prim plan pe Raoul Duke, interpretat de Johnny Depp şi pe Dr. Gonzo, personaj jucat excelent de Benicio del Toro.

Cei doi pornesc într-o călătorie în Las Vegas şi trec printr-o serie de situaţii hilare, datorate consumului de droguri, în mare parte psihedelice.

 2. Man on the Moon

 Jim Carrey nu putea lipsi din acest top. Cu acest rol, în care îl interpretează pe comediantul Andy Kaufman, regele comediilor a fost premiat cu un Glob de Aur.

 3. Dead Poets Society 

Acest film este o combinaţie de comedie şi dramă, în care regretatul Robin Williams joacă rolul unui profesor de literatură la o şcoală de prestigiu. Acesta îşi învaţă studenţii cum să vadă dincolo de bariere şi să privească lucrurile şi dintr-o perspectivă diferită.

 4.

The Grand Budapest Hotel  

Portarul şi hamalul celebrului hotel din perioada interbelică sunt principalele personaje în această comedie genială, în care acţiunea este bazată pe furtul şi recuperarea unei picturi foarte valoroase.

 5. Thank You for Smoking 

Aceasta este o satiră foarte inteligentă, despre moralitate şi libertatea personală. Acest film reuşeşte să te pună pe gânduri, prin discuţiile dintre personaje, care dezbat inedit: cine omoară mai repede, tutunul, alcoolul sau armamentul.

 6. The Big Lebowski 

Jeff Bridges îl interpretează pe The Dude, un tip confundat cu un milionar care poartă acelaşi nume de familie, Lebowski. Confuzia îl face pe personajul principal să aibă dispute cu toată lumea.

 7. The Men Who Stare at Goats 

George Clooney joacă rolul unui personaj bizar în acest film, care susţine că face parte dintr-un corp militar format din călugări războinici. Aceştia sunt antrenaţi să dezvolte puteri supranaturale, una dintre ele fiind uciderea unei capre, doar holbându-se la ea.

 8. The Great Dictator 

Unul dintre pionerii comediei, Charlie Chaplin, a primit cinci nominalizări la Oscar pentru acest film, în care îl parodiază pe Adolf Hitler.

Top 10 cele mai bune comedii din istoria cinematografiei
Charlie Chaplin în The Great Dictator

 9. Taking Woodstock 

Aceasta este povestea celebrului festival care a schimbat viaţa multor tineri. Perioada de glorie a hipioţilor este expusă senzaţional în acest film.

 10. Mr. Bean’s Holiday

Celebrul Mr. Bean câştigă o excursie în Franţa, unde trebuie să participe la Festivalul de la Cannes. Evident, călătoria sa este presărată cu o mulţime de faze comice şi de păţanii specifice personajului.