Stiri mondene

Tina Turner s-a confruntat cu probleme majore de sănătate. "Regina Rock'n Roll" se lupta cu o boală incurabilă: "Medicul meu a fost şocat"

Tina Turner, probleme de sănătate
Tina Turner [Sursa foto: Hepta, colaj Radio Impuls]
Tina Turner a fost mereu discretă cu viața ei privată, mai ales în privința stării de sănătate, însă de-a lungul anilor au mai apărut în spațiul public informații legate de bolile ei.

Tina Turner, pe numele real Anna Mae Bullock, a murit la vârsta de 83 de ani. Legendara cântăreață s-a stins din viață în casa sa din Elveția, anunțul fiind făcut în urmă cu puțin timp, printr-un mesaj postat pe rețelele sociale. 

Cu tristețe vă anunțăm trecerea în neființă a celei care a fost Tina Turner. Cu muzica și cu nemărginita ei pasiune pentru viață, Tina a încântat milioane de fani din toate colțurile lumii și a inspirat starurile de mâine.

Astăzi îi spunem rămas bun unei prietene dragi, care ne lasă toată munca ei și, anume, muzica. Toate gândurile bune se îndreaptă spre familie. Tina, deja ne lipsești ”, a fost mesajul postat pe contul de socializare al artistei.

Tina Turner, probleme de sănătate

Supranumită legenda muzicii, Tina Turner, a fost nevoită să se concentreze mai mult asupra problemelor de sănătate.

Regretata artistă şi-a povestit viaţa în autobiografia „My Love Story“, care a fost publicată în octombrie 2018. Într-un pasaj publicat de Daily Mail, artista a dezvăluit că, în 2016, a fost diagnosticată cu cancer intestinal, iar pentru că a renunţat la tratamentul tradiţional în favoarea unuia homeopatic, starea ei s-a înrăutăţit, fiind nevoită să facă un transplant de rinichi, pe care i l-a oferit soţul ei. Problemele grave de sănătate ale cântăreţei au început în 2013, la doar trei luni după ce s-a căsătorit cu Erwin Bach (64 de ani).
Tina Turner a suferit un atac cerebral, iar partea dreaptă a corpului i-a fost paralizată. 

Tina Turner s-a confruntat cu probleme majore de sănătate
Tina Turner[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Ținutele purtate de Michael Jackson au fost considerate iconice de-a lungul carierei sale. Motivul ireal pentru care regele muzicii pop purta o singură mănușă albă

Au urmat luni de fizioterapie pentru a învăţa să meargă din nou şi să-şi folosească mâna dreaptă, însă „Regina Rock'n Roll” sublinia că efectele psihologice au fost mult mai rele: „Mă simţeam mizerabil.

Lupta pentru a mă recupera mă lăsase fără niciun pic de energie şi vitalitate“. În plus, medicii au descoperit că are o tensiune arterială ridicată motiv pentru care rinichii ei funcţionau doar în proporţie de 35%. I-a fost prescris un tratament, însă din cauza efectelor secundare ale medicamentelor, Tina Turner s-a orientat „în mod prostesc“ către remediile homeopatice, o decizie ce aproape că a costat-o viaţa. Tratamentul homeopatic a dus la înrăutăţirea stării sale, iar la scurt timp rinichii i-au cedat aproape complet, nu mai putea să se deplaseze sau să se hrănească. 

Tina Turner s-a confruntat cu probleme majore de sănătate
Tina Turner[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Rose Hanbury, mărul discordiei între Kate Middleton și un membru din casa regala britanică: "Practic, i-a sarit la jugulară!"

„A fost o mare, mare greşeală. Când i-am mărturisit ce făcusem, medicul meu a fost şocat. Mi-a spus că mi-am distrus complet rinichii. Consecinţa ignoranţei mele a fost o chestiune de viaţă şi de moarte. Vreau să fie clar că nu condamn homeopatia. De fapt, am fost tratată cu succes de un medic homeopat în 1969, când am fost diagnosticată cu tuberculoză. Dar de data aceasta aveam o vârstă mai înaintată şi o boală mult mai gravă. Dacă nu aş fi renunţat la tratamentul tradiţional, dacă, dacă... Decizia mea prostească mă va bântui toată viaţă, însă Erwin nu mi-a reproşat-o nici măcar o dată“, a povestit regretata artistă.