Stiri

TikTok arată că datele europene pot fi accesate de către angajații din China

TikTok arată că datele europene pot fi accesate de către angajații din China
Actualizare TikTok [Sursa foto: pexels]
Noua actualizare TikTok le permite angajaților din China să acceseze datele utilizatorilor. Iată ce spun reprezentanții aplicației!

TikTok și-a actualizat politicile de confidențialitate pentru utilizatorii europeni marți, adăugând dezvăluiri explicite că datele personale din aplicație pot fi vizualizate de angajații din China. Actualizarea fost anunțată public și de directorii TikTok, dar aceasta reflectă controlul intens cu care TikTok   s-a confruntat cu privire la fluxurile sale internaționale de date.

Citeste si: Andreea Bostanica și Antonio Pican formează un cuplu? Imaginile cu care cei doi și-au înnebunit fanii

TikTok arată că datele europene pot fi accesate de către angajații din China
Actualizare TikTok[Sursa foto: Facebook]

TikTok vine cu o nouă actualizare care le permite angajaților din China să acceseze date europene 

Anunțul, despre care TikTok a spus că are drept scop să ofere o mai mare transparență, se aplică utilizatorilor din Spațiul Economic European, Marea Britanie și Elveția, nu și Statele Unite. Această informație vine după ce TikTok a spus că stochează datele utilizatorilor europeni în SUA și Singapore.

Citeste si: Elon Musk a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari și a făcut deja câteva concedieri în companie

Pe lângă China, datele TikTok pot fi gestionate de angajați din țări precum Brazilia, Canada, Israel, Japonia, Malaezia, Filipine, Singapore, Coreea de Sud și SUA, a spus compania. Accesul la datele utilizatorilor europeni, a adăugat TikTok, este permis pentru „anumiți angajați din cadrul grupului nostru corporativ” și se bazează pe o nevoie demonstrată de a-și face treaba.

TikTok arată că datele europene pot fi accesate de către angajații din China
Actualizare TikTok[Sursa foto: pexels]

TikTok a mai spus că accesul acelor angajați este monitorizat de „controale de securitate robuste” și are loc „prin metode care sunt recunoscute în conformitate cu GDPR”, legea privind confidențialitatea semnăturii Uniunii Europene.

„Pentru a opera o platformă globală concepută pentru a partaja conținut vesel, ne bazăm pe o forță de muncă globală pentru a ne asigura că experiența TikTok a comunității noastre este consecventă, plăcută și sigură”, a scris Elaine Fox, șefa de confidențialitate TikTok în Europa, în anunțul companiei. 

Politicienii din SUA sunt îngrijorați de presiunile guvernului chinez asupra securității naționale 

Politicienii din SUA sunt din ce în ce mai îngrijorați că guvernul chinez ar putea face presiuni pe TikTok sau pe compania sa-mamă, ByteDance, să predea datele personale ale utilizatorilor în conformitate cu legile de securitate națională ale țării. Pe fondul acestor temeri, TikTok a petrecut luni de zile negociind cu guvernul federal un posibil acord de securitate națională care să-i permită să continue să opereze în Statele Unite.

Citeste si: Elon Musk, noul proprietar al Twitter, pregătește o taxă pe platformă. Ce sumă ar urma să plătească utilizatorii pe lună

TikTok arată că datele europene pot fi accesate de către angajații din China
Actualizare TikTok[Sursa foto: pexels]

TikTok a migrat, de asemenea, datele utilizatorilor din SUA de la servere proprietare din SUA și Singapore către servere bazate pe cloud găzduite de Oracle. Dar asta nu a atenuat criticile conform cărora datele utilizatorilor ar putea fi accesate în continuare de persoane din China care fac obiectul legilor de securitate ale acelei țări, o practică pe care TikTok nu s-ar angaja să o oprească și pe care a subliniat în continuare că va continua cu actualizarea politicii europene de marți.