Stiri

Temperaturi de primăvară in ianuarie 2023: Cum va fi vremea în următoarele zile?

Temperaturi de primăvară in ianuarie 2023: Cum va fi vremea în următoarele zile?
Temperaturi de primăvară in ianuarie 2023 [Sursa foto: Pexels.com]
Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă din an. În București se vor înregistra și 20 °C. Iată cum va fi vremea în restul țării în perioada următoare.

Deși ne aflăm la jumătatea lunii ianuarie, meteorologii anunță temperaturi de primăvară pentru perioada următoare. În mod neobișnuit, valorile termice vor fi într-o continuă creștere, iar în Capitală, s-ar putea înregistra temperaturi de până la 20 de grade Celsius. Iată ce anunță Administrația Națională de Meteorologie în ceea ce privește prognoza meteo în toate regiunile țării. 

Temperaturi de primăvară in ianuarie 2023: Cum va fi vremea în următoarele zile?
Temperaturi de primăvară in ianuarie 2023[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Prognoza meteo ANM, 16-18 ianuarie 2023. Vreme neobișnuit de caldă. Meteorologii anunță temperaturi maxime de până la 18 grade Celsius

Cum va fi vremea în următoarele zile?

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat  prognoza meteo  pentru perioada următoare. Iată cum va fi vremea săptămâna aceasta!

Citește și: Alertă meteo de vreme rea. Unde va fi lapoviță, viscol, dar și ninsoare?

Prognoza meteo 16 ianuarie 2023

În ţară,  temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 11 grade, iar cele minime între -2 şi 8 grade.

Va fi înnorat în toate regiunile, începând din cele vestice, va ploua izolat moderat cantitativ, cu posibile descărcări electrice în jumătatea vestică a teritoriului şi doar pe arii restrânse în rest.

În zona montană vor apărea precipitaţii mixte, iar la altitudini mari va ninge. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în special noaptea, iar în regiunile extracarpatice pe spaţii mici va fi ceaţã.

În Bucureşti,  valorile termice, îndeosebi cele nocturne, vor fi în creştere faţã de intervalul precedent şi astfel, temperatura maximă va fi de 8-10 grade, iar cea minimã de 1-3 grade. Cerul va fi înnorat și se vor reduce condițiile de ploaie sau burniță. Vântul va sufla slab spre la moderat, iar dimineaţa vor fi condiţii de ceaţã.

Temperaturi de primăvară in ianuarie 2023: Cum va fi vremea în următoarele zile?
Temperaturi de primăvară in ianuarie 2023[Sursa foto: Pexels.com]

Prognoza meteo 17 ianuarie 2023

Vremea se va încălzi semnificativ, astfel că valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale în această perioadă, ajungând la 10-15 grade. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 17 grade, iar cele minime în general între 2 şi 10 grade. Cerul va fi temporar înnorat în majoritatea regiunilor și va ploua pe arii extinse, iar în jumătatea de nord-vest vor fi posibile şi descărcări electrice. 

La munte vântul va sufla tare, cu peste 100-120 km/h pe creste, se vor semnala precipitaţii mixte și se va forma polei. În orele dimineţii, pe spaţii mici vor fi condiţii de ceaţă, cu precădere în sudul ţării.

În Bucureşti,  vremea se va încălzi semnificativ, astfel că temperatura maximă va fi de 15-16 grade, iar cea minimă de 6-8 grade. Cerul va fi temporar înnorat, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat, posibil cu uşoare intensificări pe timp de noapte. 

Citește și: Iarnă neobișnuită în România. Ce spune prognoza meteo de la ANM pentru următoarele 4 săptămâni

Prognoza meteo 18 ianuarie 2023

În ţară,  temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 şi 20 de grade, iar cele minime între 2 şi 12 grade.

Temperaturi de primăvară in ianuarie 2023: Cum va fi vremea în următoarele zile?
Temperaturi de primăvară in ianuarie 2023[Sursa foto: Pexels.com]

Cerul va fi temporar înnorat în majoritatea regiunilor montane şi va ploua pe arii extinse în regiunile intracarpatice, dar şi pe alocuri. În zonele montane, la peste 1500 m altitudine, vor fi înregistrate precipitaţii mixte. Vântul va continua să sufle tare la munte, cu posibile intersificări ziua. 

În Bucureşti,  vremea va fi deosebit de caldă pentru a doua decadă a lunii ianuarie. Cerul va fi temporar înnorat, cu posibilitatea de accentuare în a doua parte a zilei când vor fi înregistrate averse de ploaie și, posibil, descărcări electrice. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 6-9 grade.

Prognoza meteo 19, 20, 21 ianuarie 2023

În ţară,  în regiunile vestice, temperaturile vor înregistra o scădere treptată, va ploua temporar, iar la finalul săptămânii pot apărea şi precipitaţii mixte. În restul teritoriului, deşi valorile termice vor înregistra o uşoară scădere, crescându-se probabilitatea pentru ploi, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această perioadă din an. 

În Bucureşti,  deşi valorile termice vor fi în scădere uşoară de la o zi la alta, acestea vor fi în continuare mult mai ridicate decât normalul perioadei. Probabilitatea de ploaie va creşte pe perioada weekendului.