Stiri

Prognoza meteo până la finele lunii ianuarie 2023: Când va ninge în București și în alte regiuni ale țării?

Prognoza meteo până la finele lunii ianuarie 2023: Când va ninge în București și în alte regiuni ale țării?
Prognoza meteo până la finele lunii ianuarie 2023 [Sursa foto: Pexels.com]
Meteorologii revin cu noi anunțuri pentru luna ianuarie 2023. Iată cum va fi vremea în prima lună din an, dar și când va ninge în toate regiunile țării. 

Deși luna ianuarie ar trebui să fie cea mai rece din an, meteorologii anunță că temperaturile se vor situa peste valorile normale pentru această perioadă a anului. În ce privește regimul puviometric, meteorologii estimează că vor fi puține precipitații, până la finalul lunii ianuarie în toate regiunile țării. 

Prognoza meteo până la finele lunii ianuarie 2023: Când va ninge în București și în alte regiuni ale țării?
Prognoza meteo până la finele lunii ianuarie 2023[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Prognoza meteo ANM, 9-11 ianuarie 2023. Află cum va fi vremea în următoarele zile

Iată cum arată prognoza meteo până la finele lunii ianuarie 2023

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru luna ianuarie 2023. Iată cum va fi vremea în prima lună din an, dar și când va ninge în București și în alte regiuni ale țării. 

Citește și: Administrația Națională de Meteorologie a făcut anunțul. Când vor cădea primii fulgi de zăpadă în România

Vremea în București 

Meteorologii  anunță temperaturi destul de ridicate în luna ianuarie 2023. Maximele vor fi cuprinse între 3 și 10 grade, în timp ce minimele din timpul nopții se vor situa între -5 și 4 grade. În acest moment, meteorologii arată că nu vor fi condiții de ninsoare în luna ianuarie. În zilele în care sunt anunțate precipitații, acestea vor veni în special sub formă de ploaie. 

Vremea în Banat

Valorile de temperatură, cu mici variații de la o zi la alta, vor fi în scădere în săptămâna  9- 15 ianuarie până la medii ale maximelor de 6- 7 grade și ale minimelor de 0- 1 grad. Pe parcursul următoarei săptămâni, temperatura aerului va crește ușor și va atinge medii ale maximelor de 9- 10 grade și ale minimelor de 2- 3 grade.
Probabilitatea de precipitații în această regiune va fi mai ridicată în intervalul 10 – 11 ianuarie. 

Vremea în Crișana 

Valorile termice, vor fi în scădere pe parcursul primei săptămâni de prognoză, până la medii ale maximelor de 6- 7 grade și ale minimelor de 1- 2 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variații semnificative, astfel se vor atinge medii regionale ale maximelor de 6- 9 grade și ale minimelor de 0- 2 grade.
În intervalul 10 – 11 ianuarie, probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată.

Vremea în Transilvania

Temperaturile maxime medii nu vor avea oscilații semnificative și se vor încadra între 5 și 8 grade. Temperaturile minime medii, în prima săptămână vor avea ușoare fluctuații de la o zi la alta și se vor încadra între -1 și 3 grade, iar în doua săptămână nu vor avea variații semnificative și se vor încadra între -2 și 0 grade.
Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată pe 11 ianuarie. 

Prognoza meteo până la finele lunii ianuarie 2023: Când va ninge în București și în alte regiuni ale țării?
Prognoza meteo până la finele lunii ianuarie 2023[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: VIDEO- Alertă meteo de vreme severă în mai multe județe din țară. Ploi, ninsori și vânt puternic

Vremea în Maramureș

La începutul lunii ianuarie, valorile termice, în scădere de la o zi la alta, vor coborî până la medii ale maximelor de 5- 6 grade și ale minimelor de 1- 2 grade. Către finalul lunii, temperatura aerului nu va avea variații semnificative, astfel se vor atinge medii regionale ale maximelor de 5- 8 grade și ale minimelor de -1 și 1 grad.
Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată pe 11 ianuarie.

Vremea în Moldova 

Valorile termice se vor situa peste normele climatologice specifice regiunii, cu medii ale maximelor de 6- 8 grade, iar ale minimelor de 0- 4 grade. Se estimează că vremea va începe să se răcească în zilele de 11 și 12 ianuarie, când maximele vor coborî la valori de 4 grade mediat regional.
Probabilitatea de precipitații pe arii mai extinse va fi ridicată în 11 și 12 ianuarie, iar în restul timpului acestea se vor semnala doar pe alocuri.

Vremea în Doborogea 

Luna ianuarie a debutat cu vreme deosebit de caldă raportat la normele specifice regiunii, apoi se va răci, astfel că în zilele de 12, 13, 14 și 15 ianuarie va fi doar ușor mai cald decât în mod normal. Ulterior, se va încălzi iar în cea mai mare parte a regiunii. În aceste condiții, mediile valorilor maxime vor varia între 8 și 12 grade, iar ale celor minime între 3 și 7 grade.
Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în 11 și 12 ianuarie, apoi acestea se vor semnala doar pe alocuri.

Vremea în Muntenia 

Valorile termice vor oscila de la o zi la cealaltă, însă pe tot parcursul lunii va fi mai cald decât este normal. Astfel, mediile maximelor vor fi de la 6- 8 grade în zilele de 11, 12, 13, 21 și 22 ianuarie, ajungând chiar și la 10 grade în perioda 16- 20 ianuare. Minimele se vor situa între 0 și 4 grade, valori mediate regional.
Pe11 și 12 ianuarie se vor semnala precipitații pe arii extinse, iar în restul timpului probabilitatea de apariție a acestora va fi mai scăzută.

Prognoza meteo până la finele lunii ianuarie 2023: Când va ninge în București și în alte regiuni ale țării?
Prognoza meteo până la finele lunii ianuarie 2023[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: VIDEO- Vremea se schimbă în România. Viscol, în mai multe zone din țară, începând cu 5 ianuarie

Vremea în Oltenia 

Temperaturile vor avea variații de la cele mai mici valori, cu media maximelor de 6 grade la debut, precum și pe 12 ianuarie, ajungând până spre 10 grade în intervalul 16- 19 ianuarie. Minimele vor avea și ele variații, între 0 și 4 grade, cu cele mai calde nopți între 10 și 13 ianuarie și între 18 și 21 ianuarie.
Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în 10, 11, 19, 20 și 21 ianuarie, iar în restul timpului acestea se vor semnala izolat.

Vremea la munte

Vremea se va răci ușor și treptat până pe data de 13 ianuarie, astfel că mediile maximelor vor coborî de la 2 spre -2 grade și ale minimelor de la -2 până la -6 grade. Ulterior, regimul termic va deveni oscilant, astfel că valorile diurne vor fi de -1 și 2 grade, iar cele nocturne de -6 și -2 grade.
Precipitațiile iși vor face apariția pe parcursul întregii luni, dar cu o probabilitate mai mare ca acestea să fie extinse în zilele de 10 și 11 ianuarie.