Stiri

Teatrul Naţional Bucureşti reia spectacolele din 5 februarie. S-au vândut 500 de bilete într-o zi și jumătate

Teatrul Naţional Bucureşti reia spectacolele
Teatrul Naţional Bucureşti reia spectacolele [Sursa foto: Teatrul Național ]
Sălile de teatru se redeschid și ele la o capacitate de 30% și unii actori abia așteaptă să intre pe scenă. Alții preferă să joace în continuare online.

Vestea că de luni s-au redechis restaurantele, cafenelele, teatrele și cinematografele la capacitate de 30% nu a putut decât să-i bucure pe mare parte din reprezentanții acestui sector.

Cu toate că teatrele se vor redeschie, aplauzele la scena deschisă nu vor mai putea fi ce au fost cândva. La Teatrul Naționla din București, de exemplu, vor putea fi ocupate doar 320 de locuri în timpul unui spectacol, din totalul de 1000 de locuri.

Biletele pentru spectacole au fost puse în vânzare deja și pe 5 februarie vor avea loc trei spectacole.

„Ne pregătim să reluăm spectacolele pe care le avem în repertoriu. S-au vândut 500 de bilete, ceea ce este extraordinar în această perioadă”, a delcarat Mircea Rusu, director artistic TNB.

Și Opera Comică pentru Copii se redeschide și primul spectacol va avea loc pe data de 13 februarie.

„Noi suntem pregătiți să vă primim în siguranță. Repetăm, suntem întotdeauna pregătiți, așa cum sportivii se pregătesc făcând mai mult decât vor face în timpul acelui concurs”, a spus Felicia Filip, manager Opera Comică pentru Copii. 

Ce spun actorii despre redeschiderea teatrelor la capacitate de 30%

Cu toate că artiștii români așteaptă cu sufletul la gură revenirea la normal, sunt teatre care aleg să nu deschidă. Reprezentanți Teatrului de Comedie din București, de exemplu, spun că ei nu vor deschide încă, dar la Teatrul Mic, se fac pregătiri deja din toamna anului trecut, iar din februarie vor deschide ușile teatrului cu o nouă stagiune.

Mai mult, unii actori spun că preferă mai degrabă să joace online decât într-o sală unde pot veni doar 30% dintre participanți. Veniturile actorilor nu ar putea fi acoperite în aceste condiții.

Marius Manole, despre spectacole
Marius Manole, despre spectacole[Sursa foto: Arhiva ]

„Sincer, prefer să joc online dacât să joc într-o sală de 30% capacitate, dar asta e. Sper să ne întoarcem să jucăm cu sălile pline și să fie exact așa cum era în februarie anul trecut”, a declarat actorul Marius Manole, potrvit Aleph News.