Stiri

Târgul de Crăciun 2022 din București se deschide mai devreme! Programul evenimentelor organizate

Targul de Crăciun 2022 din Bucuresti
Targul de Crăciun 2022 din Bucuresti se deschide mai devreme [Sursa foto: Facebook]
Iată când se va deschide Târgul de Crăciun 2022 din București!

Târgul de Crăciun 2022 din București se deschide mai devreme. Bucureștenii așteaptă cu nerăbdare unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului: deschiderea Târgului de Crăciun. În 2022, Târgul de Crăciun din Capitală va fi deschis mai devreme, mai exact între 20 noiembrie și 26 decembrie, în Piața Constituției.

Targul de Crăciun 2022 din Bucuresti 
Targul de Crăciun 2022 din Bucuresti [Sursa foto: Facebook/Bucharest Christmas Market ]

Anul trecut, Târgul de Crăciun din București a fost deschis în perioada 26 noiembrie- 26 decembrie.

În 2022, Târgul de Crăciun al Municipiului București va fi deschis publicului în perioada 20 noiembrie – 26 decembrie 2022, zilnic, de luni până vineri, între orele 12:00-23:00 iar sâmbăta și duminica între orele 10:00-23:00. Accesul vizitatorilor va fi gratuit, față de anul trecut când vizitatorii trebuiau să plătească o taxă.

Programul complet al „Târgului de Crăciun București 2022” va fi disponibil în curând pe pmb.ro, arcub.ro,

proedus.ro, creart.ro.

Citește și: Vacanță de Crăciun 2022: Cand intră elevii în vacanță de iarnă

Târgul de Crăciun 2022 din București. Programul evenimentelor organizate

În fiecare an, oamenii se strâng la Târgul de Crăciun din Piața Universității pentru a asculta muzică live, pentru a mânca mâncare bună și tradițională și pentru a petrece timp alături de cei dragi. Printre atracțiile principale de anul acesta se numără concertele live, Căsuța lui Moș Crăciun, patinoarul, caruselul și roata panoramică.

„Atmosfera festivă din Piața Constituției este completată de un brad de mari dimensiuni. În spațiul Târgului de Crăciun București va fi amenajat, de asemenea, un patinoar de peste 30 de metri lungime și 20 de metri lățime, un carusel și o roată panoramică, înaltă de aproape 40 de metri”, au anunțat organizatorii.

Citește și: Când se aprind luminițele de Crăciun în București 2022?

Calendarul programului artistic cuprinde perioadele: 30 noiembrie – 4 decembrie, 6 decembrie, 9- 11 decembrie, 16- 18 decembrie și 23- 26 decembrie 2022.

Targul de Crăciun 2022 din Bucuresti 
Programul evenimentelor de la Târgul de Crăciun 2022 din București [Sursa foto: Facebook/Bucharest Christmas Market ]

Pe lângă colinde și cântece tradiționale, vor avea loc și spectacole de datini și obiceiuri prezentate de ansambluri folclorice din diferite zone ale tării.

Târgul de Crăciun al Municipiului București este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București, alături de CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, potrivit News.ro.