Stiri

Când se aprind luminițele de Crăciun în București 2022?

luminitele de Craciun 2022
Cand se aprind luminitele de Craciun în Bucuresti 2022 [Sursa foto: Pexels ]
Iată când se aprind luminițele de Crăciun în București 2022!

Când se aprind luminițele de Crăciun in București 2022. Bucureștenii simt cu adevărat că perioada sărbătorilor este aproape după ce se dă startul oficial la luminițele de Crăciun în Capitală. Primăria Bucureștiului a început deja montarea instalațiilor pentru sărbătorile de iarnă și au anunțat deja data oficială când vor fi aprinse.

Când se aprind luminițele de Crăciun în București 2022. Anunțul făcut de Primăria Capitalei

Primăria Municipiului București a anunțat că luminițele de Crăciun 2022 vor fi aprinse pe data de 1 decembrie, de Ziua Națională a României. Într-un comunicat oficial, Primăria Capitalei a anunțat că 3.000 de instalații vor fi aprinse deasupra orașului. De asemenea, în comunicat este specificat faptul că în 2022 vor fi folosite aceleași luminițe care au fost folosite și anul trecut, fără a mai fi cumpărate sau închiriate altele noi.

Citește și: Când se va deschide Târgul de Crăciun din București. Organizatorii pregătesc o roată panoramică și concerte live

Zonele în care luminițele vor fi vizibile sunt bd. Magheru, Piața Universității, Piața Romană, bd. Lascăr Catargiu, bd Kiseleff, bd. Unirii și Piața Presei Libere.

„Luminițele vor fi aprinse în seara zilei de 1 decembrie, odată cu iluminatul public. Aproape 3.000 de instalații luminoase, care utilizează tehnologia LED pentru un consum eficient, vor împodobi zone precum bd. Magheru, Piața Universității, Piața Romană, bd. Lascăr Catargiu, bd Kiseleff, bd. Unirii și Piața Presei Libere. Instalațiile luminoase sunt aceleași din anii trecuți, nu au mai fost cumpărate sau închiriate alte echipamente”, se arată în comunicatul transmis de Primăria Capitalei, potrivit Digi24.ro.

luminitele de craciun 2022
Iată cand se aprind luminitele de Craciun în Bucuresti 2022[Sursa foto: Pexels ]

Există un singur sector în care bucureștenii nu se vor bucura de aceste luminițe festive. În Sectorul 1, condus de Clotilde Armand, instalațiile de sărbători vor lipsi, iar unele dintre ele vor putea fi vizibile doar pe câteva bulevarde mari, prin intervenția PMB. 

Bugetul alocat anul acesta luminițelor de Primăria Municipiului București este de 1.350.000 lei și este comparabil cu cel de anul trecut, deoarece nu au mai fost cumpărate sau închiriate alte echipamente.