Stiri mondene

Serena Williams s-a botezat la 41 de ani. De ce cult aparține sportiva și ce interdicții are

Serena Williams s-a botezat la 41 de ani
Serena Williams s-a botezat la 41 de ani [Sursa foto: Facebook]
Serena Williams a urmat tradiția religioasă a familiei sale și s-a botezat. Din ce cult religios face parte acum fosta mare jucătoare de tenis?

Fosta mare campioană, cu 23 de titluri de Grand Slam în palmares, a fost boteazată, duminică, 8 ianuarie 2023, în cadrul unei ceremonii care a avut loc într-o biserică a cultului Martorilor lui Iehova din West Palm Beach, Florida.

Serena Williams, botezată în cultul care interzice sărbătorirea zilelor de naștere

Botezul vine la pachet și cu anumite interdicții pentru Serena Williams. Printre credințele Martorilor lui Iehova se află poziția de a nu celebra zilele de naștere.

„Credem că astfel de sărbători nu îi plac lui Dumnezeu,” se află scris pe site-ul Martorilor lui Iehova, care cred că „ziua morții este mai bună decât ziua nașterii,” notează  Black Enterprise

Serena Williams s-a botezat la 41 de ani
Serena Williams s-a botezat la 41 de ani[Sursa foto: Facebook]

Din acest motiv, fiica Serenei Williams, Olympia nu își sărbătorește zilele de naștere.  „Suntem Martori ai lui Iehova, deci nu sărbătorim zilele de naștere,”  spunea Serena Williams într-un interviu acordat  People. Membrii acestei organizații religioase nu sărbătoresc Crăciunul, Paștele sau alte sărbători și obiceiuri, pe care le consideră că au origini păgâne. 

Serena Williams, despre cultul Martorii lui Iehova

În urmă cu aproximativ 5 ani, Serena Williams a vorbit pentru publicația Vogue despre credința ei și ceea ce înseamnă pentru ea faptul că face parte din cultul Martorii lui Iehova, o grupare religioasă populară în rândul credincioşilor din SUA, care se regăseşte şi în România.

Citește și: Serena Williams se retrage din tenis! Cum a ajuns jucătoarea americană să pună punct carierei sportive: „E cel mai greu lucru”

„Faptul că sunt martor al lui Iehova este important pentru mine, dar nu am practicat cu adevărat și am tot vrut să mă implic mai mult. Alexisi nu a crescut mergând la nicio biserică, dar este foarte receptiv și chiar ia inițiativa. Pune nevoile mele pe primul plan.”, spunea Serena Williams.

Serena Williams s-a botezat la 41 de ani
Serena Williams s-a botezat la 41 de ani[Sursa foto: Facebook]

Aproape nouă milioane de oameni din întreaga lume fac parte din această confesiune religioasă. În România, printre celebritățile care fac parte din cultul Martorii lui Iehova se numără fostul fotbalist Ioan Ovidiu Sabău, 54 de ani, dar și fosta gimnastă Oana Ban, 37 de ani, campioană olimpică în 2004.