
Iarna deja își face simțită prezenta în mai multe regiuni din România. Temperaturile încep să scadă de la o zi la alta, iar românii se îngrijorează cu privire la creșterea prețurilor la energia termică. Iată cât trebuie să mai aștepte cei care se bazează pe sistemul de încălzire centralizat până se dă drumul la căldură!
Căldura în sezonul de iarnă 2022- 2023 va fi furnizată în funcție de temperaturile înregistrate afară.
„Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 20,00-6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade Celsius sau mai mici, iar oprirea încălzirii se va face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10 grade Celsius, între orele 20,00-6,00”, se arată
Iată când se dă drumul la căldură în sezonul de iarnă 2022 - 2023[Sursa foto: PixaBay]
Cât vor plăti bucureștenii pentru căldura în iarna 2022- 2023
Nicușor Dan, edilul Capitalei, a declarat recent că nu vor fi schimbări la prețul pentru căldură și va fi menținut prețul de 350 de lei pe gigacalorie. Amintim că la finalul lunii martie, prețul energiei termice s-a dublat de la 165 de lei la 350 de lei pe gigacalorie.
„De la 1 noiembrie o să avem noile prețuri pe care le va da ANRE, atât pentru producție, cât și pentru transport, distribuție, deci și pentru prețul final al gigacaloriei. Prețul total al gigacaloriei în momentul de față, stabilit de ANRE, este de 860 de lei, cu tot cu TVA, din care bucureștenii plătesc 350 și primăria 510. Acesta este raportul”, a declarat Nicușor Dan, potrivit Agerpres.