Stiri

S-a redeschis Transalpina! Ce condiții trebuie să respecte șoferii care merg pe DN 67C

S-a redeschis Transalpina! Ce condiții trebuie să respecte șoferii care merg pe DN 67C
S-a redeschis Transalpina [Sursa foto: Unsplash]
Autoritățile au anunțat că turiștii pot parcurge Transalpina începând cu data de 16 iunie 2023, însă cu anumite condiții. Iată care sunt acestea.

Transalpina, cel mai înalt drum rutier de la noi din țară, s-a redeschis azi, după ce a fost închisă timp de 8 luni din cauza condițiilor meteorologice. Așadar, iubitorii de adrenalină, care abia așteaptă să conducă cu viteză pe serpentinele numeroase de pe trasee, pot face planuri pentru următoarea călătorie prin țară. Înainte să plece, șoferii trebuie să știe că drumul va fi practicabil numai în anumite condiții și cu limitare clare de viteză.

Iată ce reguli trebuie să respecte când vor merge pe DN 67C.

Citește și: Cinci idei de drumeții ușoare din România: Sunt perfecte pentru cei care au copii!

S-a redeschis Transalpina! Ce condiții trebuie să respecte șoferii care merg pe DN 67C
Transalpina[Sursa foto: Unsplash]

Citește și: 5 mituri demontate despre renunțarea la fumat

Noi condiții pentru șoferii care vor circula pe Transalpina 

În urma reviziei făcute joi pe Transalpina, oficialii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au anunțat că șoseaua va fi redeschisă începând cu ziua de vineri, 16 iunie 2023.

Parcurgerea drumului va fi posibilă numai în anumite condiții, astfel că tronsonul Rânca-Obârșia Lotrului va fi practicabil doar 10 ore pe zi, de la 08:00 la 18:00, numai pentru autoturisme cu MTMA de maximum 3,5 tine și cu o viteză maximă de 30 km/h. Având în vedere specificula cestui drum montan, șoferii trebuie să aibă mare grijă în timpul deplasării.

S-a redeschis Transalpina! Ce condiții trebuie să respecte șoferii care merg pe DN 67C
Noi reguli pentru șoferii care vor circula pe Transalpina[Sursa foto: Unsplash]

„Comisia care a efectuat astăzi revizia specială a stabilit că drumul poate fi deschis în bune condiţii între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800- km 59+800) în următoarele condiţii: între orele 8⁰⁰-18⁰⁰, viteza maximă de deplasare 30

km/h, numai pentru autoturismele cu MTMA de maximum 3,5 tone”, a scris Cristian Pistol pe Facebook.

Citește și: Cum va fi vremea până la jumătatea lunii iulie. Meteorolgii au emis un nou anunț

Azi s-a redeschis Transalpina, cel mai înalt drum rutier de la noi din țară 

Numele „Transalpina” provine din limba latină și înseamnă „țara de dincolo de munți”, așa că este locul ideal pentru cei care vor să se bucure de peisaje montane inedite.

Traseul a fost închis la începutul lunii noiembrie, însă vinerea aceasta, pe data de 16 iunie, cel mai înalt drum rutier de la noi din țară s-a redeschis. 

S-a redeschis Transalpina! Ce condiții trebuie să respecte șoferii care merg pe DN 67C
Ce condiții trebuie să respecte șoferii care merg pe DN 67C[Sursa foto: Unsplash]

Translapina este cel mai înalt drum din România, atingând 2145 de metrii în Pasul Urdele. Aceasta are o lungime de aproximativ 148 de kilometri și străbate județele: Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba și, totodată Munții Parâng, de la sud la nord. Pasionații de adrenalină și de peisaje turistice incredibile pot vedea în zona Gorjului, cel mai întins lac glaciar, Iezer ce are o lungime de 230 metri, o lățime de 165 metri și o suprafață de 3.2 hectare. Durează aproximativ 3 ore să străbați acest drum, iar cea mai frumoasă porțiune a sa este Rânca – Obârșia Lotrului.