Stiri

Revelion 2022! Autoritățile discută despre posibile măsuri de relaxare pentru seara de Revelion

Revelion 2022! Autoritățile discută despre posibile măsuri de relaxare pentru seara de Revelion
Revelion 2022! Autoritățile discută despre posibile măsuri de relaxare pentru seara de Revelion [Sursa foto: PixaBay]
În seara dintre ani am putea beneficia de câteva măsuri de relaxare din partea autorităților. Despre ce măsuri este vorba.

Noaptea dintre ani ar putea veni cu câteva măsuri de relaxare, în contextul pandemiei de coronavirus. Pentru că și cazurile de infectare au scăzut simțitor în ultima vreme, Ministrul Sănătății ia în calcul posibilitatea realaxării unor măsuri de siguranță. 

Citeste si: Programul marilor magazine ar putea fi prelungit până la ora 23.00 înainte de Sărbători

Alexandru Rafila, noi declarații despre măsurile de relaxare care ar putea fi impuse de Revelion 

Deși inițial s-a anunțat că petrecerile de Revelion pot avea loc până la ora 21:00, iată că măsura aceasta ar putea fi schimbată. Se ia în calcul posibilitatea ca petrecerile să aibă loc până la ora 2:00 pentru cei care dețin un certificat verde. De asemenea, magazinele ar putea fi deschise până la ora 22:00 sau 23:00. Însă nu s-a luat nicio măsură concretă în acest sens, deznodământul urmând să-l aflăm în cursul acestei săptămâni. 

Citeste si: Revelion 2022. Cum s-ar putea desfășura Revelionul de anul acesta și ce restricții se impun

Măsurile pentru sărbători vor fi dezbătute şi adoptate în cursul acestei săptămâni. Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, ceea ce este firesc pentru această perioadă, rugămintea este să înţeleagă, chiar dacă incidenţa este mică sau va fi mică, în perioada sărbătorilor de iarnă, utilizarea corectă a măştii, în spaţii aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri, este absolut obligatorie. Vom avea o presiune suplimentară din cauza acestei tulpini noi, Omicron, şi cred că fiecare are responsabilitatea de a se proteja nu numai personal, dar şi pe cei cu care venim în contact. Nu recomandăm să fie evenimente cu număr mare de persoane şi aglomeraţii. Nu putem discuta de petreceri, dar dacă acest lucru se întâmplă şi cadrul legal va permite acest lucru, trebuie desfăşurate în condiţii de siguranţă. Populaţia nu trebuie să creadă că o incidenţă scăzută reprezintă un element de nerespectare a unor reguli, ci dimpotrivă, înseamnă un element de păstrare a incidenţei scăzute şi de păstrare a vieţii cât mai aproape de normalitate ”, a spus Alexandru Rafila